2014-08-03 16:16:32• hírek • Szatmar.ro

Nyolcezer darabos könyvadomány

Mintegy 8000 könyvből álló könyvadomány érkezett a Partiumi Keresztény Egyetem könyvtárába, melyet a Miskolci Városi Könyvtár adományozott a PKE-nek és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemnek.

A szépirodalmi könyvek mellett az adomány minden szakterületet lefed: a gazdasági könyvektől kezdve a pszichológiai, történelemi, filozófiai, szociológiai, vagy képzőművészeti könyvekig. Ezen felül az adomány egy teljes zenei könyvtár állományát is tartalmazza, valamint számos, a képzőművészet szak számára értékes albumot.

A könyveket a decemberben átalakuló, korábban hét könyvtárat magában foglaló Miskolci Városi Könyvtár igazgatóhelyettese, Tircsné Dr. Propper Valéria adományozta a két egyetemnek. A PKE és a Sapientia könyvtárigazgatóinak már ekkor lehetőségük nyílt kiválasztani mindazokat a könyveket, amelyekkel az egyetemi könyvtárat gazdagítják majd.

A Partiumi Keresztény Egyetemnek jelenleg mintegy 37 ezer kötetből álló könyvállománya van, melyek az adományokkal kiegészülve a jövő évben elkészülő új egyetemi épületben kapnak majd helyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: