2012-09-09 09:58:03• hírek • Baranyi László/ MTI

Nyolcan meghaltak egy vonatbalesetben Kovászna megyében

Nyolcra emelkedett a Sepsiszentgyörgyhöz tartózó Kilyénben  történt vonatbaleset áldozatainak a száma. A szombat délutáni baleset során egy vonat egy embereket szállító pótkocsis traktorba rohant.

A SMURD rohammentő szolgálat helyszínre érkezett egységei eredetileg hat halottat (öt nőt és egy férfit) és három súlyos sérültet találtat a helyszínen. Az egyik sérültet Brassóba szállították mentőautóval a másik kettőért mentőhelikopter érkezett Marosvásárhelyről.

Gál Melinda a SMURD helyszínre érkezett sürgősségi szakorvosa közölte, hogy az egyik sérült a helikopter felszállása előtt meghalt, a másik pedig útközben.

Iulia Grigoras, a Kovászna megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Brassó és Marosvásárhely között közlekedő személyvonat gázolta el a traktort. Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a traktor 78 éves vezetője nem vette figyelembe az áthaladást tiltó fényjelzést. A pótkocsiban 15-16 munkás ült, akik burgonyaszedésről tértek vissza a székelyföldi városba. Többnek közülük sikerült kiugrania, mielőtt a vonat elütötte volna a járművet.

"Az elmúlt évek legsúlyosabb balesete történt Kilyén mellett szombaton" - mondta a Székelyhon.ro hírportálnak Török Zsuzsanna, a Kovászna Megyei Mentőszolgálat vezetője, hozzátéve, hogy kollégái valamint a Kovászna Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége mindent megtett, hogy megmentse az áldozatokat, a sepsiszentgyörgyi kórházba szállított személyek kezelése pedig folyamatban van.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: