2017-04-20 15:13:51• hírek • Szatmár.ro

Nyolcadik osztályos diák lesz a pénteki hangverseny egyik szólistája

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Április 21-én, pénteken 18.30-tól a filharmónia koncerttermében szimfonikus koncertet tartanak. A karmester Stefan Novak lesz, az est szólistái pedig Mihai Ailenei és Daniel Radu klarinétművészek és Izabela Voropciuc zongoraművésznő lesznek.

Novak István karmester a kolozsvári zenelíceumban érettségizett, majd brácsa szakon végzett a kolozsvári „Gh. Dima” Zeneakadémián 1997-ben. 2003-ban megszerezte karmesteri diplomáját is, 2006-ban a mesterizett. Állandó meghívottja a Dinu Lipatti Filharmóniának, vezényelte már számos helyszínen. 2013-ban negyvenkét hangversenye volt Dél-Korea nagyvárosaiban varosaiban is.

Mihai Ailenei klarinétművész Jászvásáron született 1969-ben. Szülővarosában érettségizett, majd ugyanott diplomázott. Különböző versenyek díjazottja. Az egyetem elvégzése után tovább képezte magát neves mesterekkel. Jelenleg a jászvásári filharmónia első-klarinétosa, vendégtanárként mesterkurzusok gyakori meghívottja.

Daniel Radu klarinétművész 1976-ban született Ploiesten. Öt évig hegedült, majd klarinétra váltott. 1999-ben államvizsgázott a bukaresti konzervatóriumban, majd a ploiesti filharmónia első-klarinétosa lett. Szólistaként sok karmesterrel koncertezett. Több klarinétverseny győztese, a konstantai, ploiesti, temesvári , prágain 1988-ban és Cataniaban 2002-ben. 2010 és 2011 között Jordániában, a Nemzeti Konzervatórium tanára, 2012  és 2014 között a brüsszeli  Filharmónia klarinétművésze volt.

A fiatal zongorista, Voropciuc Izabela Maria 2002-ben született, a szatmárnémeti Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum VIII. osztályos diákja, Manfrédi Annamária tanítványa. Már számtalan kitűnő eredménnyel büszkélkedhet. A szatmárnémeti filharmóniával többször is fellépett 2012-ben és  2014-ben. A bakói Mihail Jora Filharmóniával 2016-ban két ízben is fellépet a bukaresti Roman Atheneumban az Orchestra Camerata Regala kíséretében ahol J. S.Bach négy-zongorás versenyét játszotta Peierre Vallet kíséretében, majd Saint-Saens "Állatok farsangját" Sabin Pauta vezényletével.Itthon több alkalommal is szólóestet tartott iskolája koncerttermében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: