2017-02-14 09:56:39• hírek • MTI

Nyolcaddöntős rajt Lisszabonban és Párizsban

A Barcelona a Paris Saint-Germain ellen folytathatja jó sorozatát, a Borussia Dortmund pedig három év után ismét bejuthat a legjobb nyolc közé, amihez az első lépést Lisszabonban teheti meg - ezzel a két mérkőzéssel veszi kezdetét kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője.

Az ötszörös győztes katalán együttes 2013-ban és 2015-ben is búcsúztatta a PSG-t, mindkétszer a negyeddöntőben, s utóbbi hat mérkőzéséből mindössze egyet vesztett el a francia riválissal szemben. "Nincs verhetetlen csapat, de természetesen ők a párharcunk esélyesei. A világ legjobb együttese, tisztelnünk kell őket" - mondta az ellenfélről Lucas, a párizsiak brazil támadója.

A PSG elsősorban Edinson Cavani teljesítményében bízhat, és nem alaptalanul: az uruguayi csatár utóbbi hat mérkőzésén kilenc gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve már 33-nál jár a mostani szezonban, ez eggyel több, mint amennyit a másik oldalon Lionel Messi elért eddig. A BL góllövőlistáján egyébként ők állnak az első két helyen, Messi tíz találattal az első, Cavani hattal a második. A párharc első találkozójára a Parc des Princes stadionban kerül sor.

A Borussia Dortmund és rekorder támadósora a portugál bajnok Benfica vendége lesz kedden. A német gárda a csoportkör hat meccse alatt 21 gólt szerzett, ez csúcs a BL történetében, de nehézséget jelent a számára, hogy ezt a teljesítményt a Bundesligában is állandósítsa.

"Nehéz átmentenünk ezt a pontosságot, ezt a koncentrációt azokra a találkozókra, amelyek nem a nagy színpadon, távol a rivaldafénytől zajlanak" - utalt Thomas Tuchel vezetőedző többek között arra, hogy a BVB szombaton nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a sereghajtó Darmstadt otthonában a bajnokságban, s hiába áll a negyedik helyen, már 15 pont a hátránya az éllovas Bayern Münchennel szemben.

A Benfica - amely tavaly negyeddöntőt játszhatott - sokkal jobb eredménnyel hangolt a keddi összecsapásra, pénteken 3-0-ra megverte az Aroucát, ezzel továbbra is vezeti a portugál bajnokságot. A lisszaboni csapat az elmúlt hat szezont figyelembe véve harmadszor juthat be a legjobb nyolc közé a BL-ben, míg a 2013-ban döntős Borussia Dortmund a 2013/14-es idény után először léphet tovább a nyolcaddöntőből.

Mindkét mérkőzés 21.45 órakor kezdődik, a visszavágókat pedig március 8-án rendezik.

Keddi program:
Paris Saint-Germain - FC Barcelona m4, ProTV, Dolce1
Benfica-Borussia Dortmund Sport1.hu, Dolce2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: