2008-09-19 16:56:55• hírek • Parajdi Andrea

Nyolc útkereszteződésnél gyűjtenek

Idén már harmadik alkalommal szerveznek elektronikus hulladékgyűjtést Szatmárnémetiben. Ezúttal is nyolc útkereszteződéshez lehet kihelyezni a fölöslegessé vált elektromos háztartási eszközöket.

Az Európai Uniós előírásoknak eleget téve a Polgármesteri Hivatal már tavaly is többször szervezett gyűjtési akciót, ám még mindig nem sikerült teljes mértékben tudatosítani a lakosságban az elektronikus és a hagyományos hulladékok szétválasztásának fontosságát. Az uniós előírásokhoz igazodva idén 400 tonna elektronikai hulladékot kell városunkban begyűjteni, azonban a tavalyi 300 helyett is csupán 50 tonna gyűlt össze.

 

Arról tanuskodik a tavalyi évben összegyűjtött mennyiség is, hogy a helyiek nem fordítanak különösebb figyelmet a szelektálásra, vagy csak egyszerűen évekig a padláson, pincében, vagy lomtárakban őrizgetik a régóta használaton kívül lévő számítógépet, rádiót, televíziót.

Ahhoz, hogy Szatmárnémeti idén teljesíteni tudja az elvárt szintet, szükség van a lakosság együttműködésére, éppen ezért lényeges, hogy minél többen kihelyezzék a veszélyes hulladékaikat. A Florisal munkatársai szeptember 20-án 8-16 óra között a következő útkereszteződéseknél gyűjtenek:

Dara utca - Liviu Rebreanu u.

Trandafirilor - Ion Ghica u.

Gabriel Georgescu - Bujorului utca

Udvari út - Batizi út

Decebal - Cetăţii u.

Piaţa Rodului a 16-os lakónegyedben

Pálfalvai utca - Jubileului út

Vulturului - Cerbului u.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: