2013-04-15 17:02:28• hírek • Szatmár.ro

A birkózást népszerűsítik

A megye tornatanárait a Megyei Tanács nagytermébe hívták össze hétfőn délután.

A Nagy Birkózó Válogatóra készülnek Szatmár megyében. Ezzel kapcsolatban hívták össze hétfő délután a megye testnevelő tanárait a Szatmár Megyei Tanács nagy gyűléstermébe. És hogy mi is ez a válogató? Gyakorlatilag egy akció, melynek során népszerűsíteni szeretnék a birkózást az ifjúság körében, illetve szeretnének új tehetségeket felfedezni, hogy biztosítva legyen a sportágban az utánpótlás.

- A román sport és ezen belül a birkózás is lefelé szálló ágban van, és ezt szeretnék megakadályozni új tehetségek felfedezésével. Az ilyen, egykor hagyományos viadalok már nem léteznek, a fiatalok már nem művelik, még vidéken sem. Megyénkben Szatmárnémetin kívül csak Erdődön és Madarászon van versenyszerű birkózás, de szeretnénk, ha a megye több településén is lenne, és ott is felbukkannának tehetségek - mondta az akció egyik kezdeményezője, Gheorghe Ardelean.

Az akció keretében birkózó-versenyeket fognak szervezni a megye iskoláiban, elsősorban 9-14 éves diákoknak. Az iskolai szakaszok legjobbjai a Városnapok keretében megrendezendő amatőr birkózóversenyen bizonyíthatják tehetségüket a városközpontban. Ezen a versenyen a legjobban szereplő gyerekek meghívást kapnak egy tengerparti edzőtáborba.

A hétfő délutáni gyűlésen egyébként a román birkózósport két kiemelkedő egyénisége is részt vett: Ion Cernea és Nicu Ginga is a világbajnoki címig jutott ebben a sportágban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: