2016-06-23 15:53:00• hírek • Kocsis Zoltán

Nyolc szatmári arany a dublini karate-világbajnokságon

Ulici Paula
Ulici Paula

Miközben egész Szatmár és fél Európa a labdarúgó Európa-bajnokság lázában él, a napokban Dublinban karate-világbajnokságot rendeztek. Amelyen több szatmári karatéka is részt vett. Nem is akárhogy, hisz összesen 12 érmet szereztek a VSK karatékái. Közben idehaza mintegy száz karatéka vizsgázott magasabb fokozatú övért.

Florin Curileac, Kovács Miklós és Florin Mihali tanítványai az ír fővárosból nyolc aranyat, egy ezüstöt és három bronzérmet hoztak haza. A legnagyobb győzelmet talán a Curileac (aki edzőként és versenyzőként is részt vett a vébén), Igor Balacescu és a bukaresti Rapid színeit képviselő Dragos Cioanca alkotta csapat aratta, amely a felnőttek mezőnyének döntőjében legyűrte a négy éve veretlen Lengyelországot Kumite Shobu Ipponban!

Szintén rangos ellenfelet múlt fölül a Patrick Burya, Alin Risnoveanu és Dorin Panescu alkotta kadett csapat, amely az Amerikai Egyesült Államok legjobbjait győzték le a Kumite Rotativ Shobu Sanbon versenyszámban.

Panescu emellett egy aranyat, Burya pedig egy aranyat és egy ezüstöt is szerzett egyéniben. Hozzá hasonlóan két arannyal térhet haza Vancsa Daiana is. Szintén aranyat szerzett a legkisebbek között (9-10 évesek) Ariana Ivan és David Mare - utóbbi egy bronzzal is gazdagította gyűjteményét. Ulici Paula a 13-14 évesek között egy bronzot szerzett egyéniben, egy ezüstöt pedig csapatban.

Ezenközben Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési Házában négy klub, a Samuraiul, az Energy Kardio Klub, a Lázári és az Okinawa mintegy száz karatékája tett bizonyságot arról, hogy mind fizikai, mind szellemi képességei adottak ahhoz, hogy magasabb fokozatú övet szerezzenek. A 6 Dan-os Magos Róbert, a 3 Dan-os Nyesti Csaba valamint a 2 Dan-os Anzik Arnold, Marchis Cristian és Filer Ivan mesterek két héten keresztül figyelték és értékelték a vizsgázók edzésmunkáját.

Az eseményen díjazták azt a hét szatmári karatékát is, akik országos bajnoki címet szereztek a májusban, Szatmárnémetiben megrendezett ob-én. Ardelean Andrea, Olosuteanu Andrei, Ardelean Darius, Kovács Ottó István , Magos Róbert Patrick (Samuraiul), Dan Alexandra és Balog Alex (Energy Kardio) a megyei karate-egyesület tiszteletbeli elnökétől, Kereskényi Gábor polgármestertől vehette át a díjakat, aki a karate támogatásáért egy szamuráj-kardot kapott ajándákba.

Íme a magasabb fokozatú övet szerzők névsora:
8 kyu citromsárga öv:
Rencik Bence, Cucuiet Cezar, Bonea Ianis, Narita Luca, Chereji Naomi, Chereji Miriam, Ardelean Bogdan, Anitas Alex, Chilintan Alex, Ienei David, Gorgan Alex, Pop Giuliano,Virag Raul, Hozan Matei, Groza Kevin, Balog Damian, Veres Luca, Moca Patrik, Corodan Alexia, Komaromi Ruxandra, Szilágyi Tamás,
7 kyu narancssárga öv: Alejandro Sebastian, Vida Márk, Vida Áron, Háger Emma, Tempe Patrick, Vlaicu Raul, Ofrim Cristian, Gherman Marius, Dan Alex, Dan Alexandra, Oros Dominic, Stan Arius, Senti Carina, Anzik Ariana, Craciun Bogdan, Anzik Petra
6 kyu zöld öv: Vaszka Dávid, Slujitoru Dragos, Balog Alex
5 kyu kék öv: Nimigean Carina, Ardelean Andrea, Sabou Denisa, Kovács Máté
4 kyu kék öv: Olosteanu Andrei, Suba Dóra, Dragos Vlad, Bozintean Paul, Király Tamás
3 kyu barna öv: Magos Róbert Patrick
2 kyu barna öv: Ardelean Darius, Mihali Matei, Sarba Gabriel, Circiu Patrick, Mészáros Bálint, Gittinger András, Trif Bogdán
1 kyu barna öv: Lemák Hanna, Pop Laura, Podolyák Denisa, Bontidean Daniel, Kónya Arnold, Trif Stelian

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: