2015-05-22 12:20:13• hírek • Szatmár.ro

Nyolc ország szociális munkásai Szatmárnémetiben

A Caritas egy kétéves, több nemzet képviselőinek részvételével zajló projektben vesz részt.

Milyen kompetenciákkal kell rendelkezzenek a kisebbségekkel és bevándorlókkal foglalkozó szociális aszisztensek? - erre a kérdésre keresték a választ a Szatmárnémetiben megtartott ötnapos workshopon romániai, csehországi, szlovákiai, spanyolországi, belgiumi, olaszországi, makedóniai és németországi szociális munkások. A műhelymunkára a Szatmári Egyházmegyei Caritas szervezet Szent Pál Központjában került sor az elmúlt napokban és ugyanott tartották péntek délelőtt a program szatmári részét lezáró eseményt is.

Integration Without Borders azaz Határok nélküli integráció a címe a szóban forgó projektnek, amelyben a már említett országok civil szervezeteinek és egyetemeinek a képviselői vesznek részt. A romániai résztvevők számára természetesen a roma  kisebbséggel foglalkozó szociális munkások fejlesztése az izgalmas része a projektnek - a más országokból érkezett résztvevőket inkább a bevándorlókkal kapcsolatos rész érdekelte, bár tény, a két halmaz esetenként metszi egymást.

A záróprogramon részt vett a csehországi Kveta Pinchova, az Erasmus Plus program által támogatott projekt vezetője is, aki gratulált a szatmáriaknak és egy csokor virággal köszönte meg a vendéglátók kedvességét. A pénteki eseményen felszólalt dr. Kósa Attila Kálmán, a Szatmári Egyházmegyei Caritas szociális igazgatója is, aki kiemelte: a világ egyre több országában okoz gondot a bevándorlás, ezért szükség van a témakörben jól felkészült, képzett szociális munkásokra.

Több ország szociális munkásait látta vendégül a Caritas

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: