2012-02-15 15:55:00• hírek • szatmar.ro

Nyolc megye látnivalóit népszerűsítik

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Szatmár, Hajdú-Bihar, Bihar, Békés, Arad, Csongrád és Temes megye turisztikai látnivalóit népszerűsítő projekt bemutatójára került sor szerda délután Szatmárnémetiben.

A Nyíregyházi Kölcsey Tv és a Regioline egyesület közösen valósítja meg az Infotourism címet viselő projektjét, amely a nyolc megye látnivalóit, természeti és kulturális értékeit ismerteti. Úsz Illés, a Nyíregyházi Kölcsey Tv főszerkesztő-helyettese a projekt céljának ismertetése kapcsán elmondta, manapság egyre divatosabb drága és távoli úticélokat választani az utazáshoz, nyaraláshoz, pedig a közelben, néhány száz kilométeres körzetben is számos látnivaló, rendezvény tehetné feledhetetlenné a nyaralást. Ezen kíván változtatni a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt.

Úsz Illés elmondta, olyan megyéket érint a projekt, amelyekben bőven van ugyan látnivaló, kulturális vagy szabadidős tevékenység, azonban mégsem ezekre a megyékre irányul a Magyarországra, illetve a Romániába érkező turisták figyelme. Pedig a színházi-, virág-, gasztronómiai- és zenei fesztiválok, wellness szállodák, botanikus kertek, állatparkok, horgásztavak, természeti és építészeti örökségek egyaránt biztosíthatják, hogy akár néhány száz kilométeres körzetben is tartalmasan eltölthessük a szabadidőnket. A projekt keretében létrejövő Infotourism.info turisztikai portál az érintett nyolc megye látnivalóinak listája mellett, hamarosan szálláshely-adatbázissal is bővül, amely által könnyen választhat magának az érdeklődő nem csak látnivalót és programot, de szálláshelyet is a román, valamint a magyar határ mentén fekvő megyékben.

A szálláshely-tulajdonosok ingyenesen regisztrálhatnak az oldalon. A szálláshely-adatbázis létrehozása azért is fontos, véli Úsz Illés, mert ez által is segíthetnek azon, hogy ezek a megyék ne csupán az átutazó turizmus helyszínei legyenek, de hosszabb tartózkodással alaposabban is megismerhessék a megyék adottságait.

Úsz Illés

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: