2009-07-13 12:06:05• hírek • Szatmar.ro

Nyolc magyar, négy román érem

Egy-egy magyar illetve román aranyérem született a 25. Universiadén.

Belgrádban rendezték július első felében a nyári olimpiai játékok utáni második legnagyobb sportrendezvényt, a nyári Universiádét, mely immár a 25. kiírását érte meg. Az Egyetemisták Világjátékának is nevezett tornán az idén rekord számú ország (142) majd 10.000 sportolója vett részt, amire szintén nem volt eddig példa.

A megmérettetésen Magyarországot 133 sportoló képviselte, ők összesen nyolc érmet szereztek. A legfényesebbet az esélyesként induló Berki Krisztián gyűjtötte be, aki lólengésben állhatott a dobogó legtetejére. Közel állt az aranyhoz a cselgáncsdöntőben elbukó Ungvári Attila és a női vízilabda-válogatott, ők ezüsttel vígasztalódhattak. A dobogó legalsó fokára népes számú sereg állhatott fel: Sényi Péter párbajtőrben, Szabó Attila tízpróbában, Bor Barna és Csernoviczki Éva cselgáncsban valamint a férfi kardcsapat szerzett bronzérmet.

 

Szintén tornában szerezte Románia is az egyedüli aranyérmét, Flavius Koczi ugrásban nem talált legyőzőre. Ezüstöt szerzett a szatmárnémeti Simona Deac (párbajtőr) és Anca Bobocel (3.000 m síkfutás), míg Koczi szerezte a delegáció egyedüli bronzérmét is, nyújtóban.

Ami az éremtáblázat elejét illeti, „természetesen" Oroszország (27 arany, 22 ezüst, 27 bronz) végzett -toronymagasan- az élen Kína előtt (22-21-15). A harmadik és negyedik helyet megszerző Dél-Korea és Japán remeklése meglepő, így az Egyesült Államoknak be kellett érnie az ötödik hellyel (13-13-13). A legnagyobb szenzációt azonban a Kínai Köztársaság, ismertebb nevén Tajvan okozta, aki a 7. helyen végzett az éremtáblázaton. Összehasonlításképpen a tavalyi, pekingi „felnőtt" olimpián a szigetország mindössze négy bronzzal a vert mezőnyben végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: