2013-10-11 13:57:31• hírek • Szatmár.ro

Minden egybanis SZÁMIT!

Példátlan összefogásra sarkallja Erdély-szerte az igazságtalanságon felháborodott lakosokat Lakó Péterfi Tünde esete, akit Marosvásárhelyen 1500 lejre büntettek meg.

Az indok: szórólapozási engedély hiánya. Az igazság: a hölgy nem szórólapozott,hanem a helyi piacon kétnyelvű feliratokat adott azoknak a kedves árusoknak, akiktől vásárolni szokott. A feliraton nem szerepelt más, mint zöldségek és gyümölcsök román és magyar megnevezései.

A jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 48 órán belül kell kifizesse a rá kiszabott büntetést, de addig is gyűlnek az egybanisok neki országszerte. Szatmárnémetiben egyelőre a Red Hat kávézóban helyeztek el a fiatalok egy befőttesüveget, amelynek mérete megfelelő ahhoz, hogy befogadjon egy tetemes adag egybanist, amelyet azután eljuttatnak a marosvásárhelyi nőhöz.

A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZÁMIT) tagjai tehát arra kérik a fiatalokat és idősebbeket is, hogy nézzenek a zsebük, pénztárcájuk és perselyeik mélyére, az amúgy is sokszor feleslegesnek minősülő egybanisokat pedig vigyék be a kávézóba, hogy megmutassuk, létezik még szolidaritás egy olyan üggyel kapcsolatban, ami anyanyelvünk használatát veszélyezteti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: