2019-11-18 11:04:23• hírek • Refszatmár.eu

Nyolc jubiláló házaspár részesült áldásban Batizon

A Batizi Református Egyházközség templomában gyűltek össze vasárnap ünnepi istentiszteletre azok a házaspárok, akik 10, 20, 25 és 30 évvel ezelőtt esküdtek.

Király Lajos esperes Pál apostolnak a korintusbeliehez írott leveléből a 13. részt olvasta fel, a szeretet himnuszát. Az elöljáró az igehirdetésben a házaspárok között a szeretet megnyilvánulási lehetőségeiről, – a Gary Chapman, amerikai családterapeuta által megfogalmazott, – öt szeretetnyelvről szólt bibliai igéken és példákon keresztül: az elismerő szavakról, a minőségi időről, a szívességekről, az ajándékozásról és az érintésről. Mindezek olyon lehetőségek és ajándékok, amelyeket Isten adományozott a házasfeleknek, hogy általuk a szeretet testet öltsön és felmerülő konfliktusokat is feloldjon.
 

Az ünnepi istentisztelet legmeghatóbb pillanata a házastársi fogadalomtétel megerősítése és az áldás volt. Az istentisztelet és a közös csoportkép elkészítése után a multifunkcionális kultúrotthonban került sor az ünnepi ebédre, amelyre a presbiterek is hivatalosak voltak. Itt énektanulás, majd a párok élménybeszámolói hangoztak el a megismerkedésük körülményeiről. A baráti beszélgetés ideje alatt régi fényképek is előkerültek az esküvőkről. Az ünnepeltek arról sem feledkeztek meg, hogy hálából a gyülekezetet, a lelkipásztort és a családját is megajándékozzák. Késő délután búcsúzott el egymástól a közel negyven létszámot számláló közösség, azzal a gondolattal a szívükben, mely nemrég a templomban hangzott el: „a szeretet soha el nem fogy”.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: