2017-10-11 10:54:15• hírek • Agerpres.ro

Nyolc irakit és egy orosz embercsempészt fogtak el Mezőfénynél

Nyolc iraki állampolgárt fogtak el a Szatmár megyei Mezőfény (Foieni) közelében a határőrök. A migránsok egy orosz embercsempész segítségével próbáltak Magyarország területére jutni.

A Határrendészeti Főfelügyelőség szerdán arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy kedd este tartóztatták fel a nyolc iraki személyt, akik egy németországi rendszámú gépkocsiban utaztak, amelyet egy 50 éves orosz állampolgár vezetett. Az autó vezetőjét 24 órára őrizetbe vették, a bíróság előzetes letartóztatási parancsát kérve.

A határrendészet közleménye szerint a megállított autóban utazó nyolc afro-ázsiai személy nem tudta megindokolni jelenlétét a határ közelében, így bekísérték őket a határőrségre, ahol kiderült, hogy iraki állampolgárok, és mindannyian kértek már menedékjogot a román államtól. Négyen közülük 19 és 32 év közötti felnőttek, négyen 2 és 8 év közötti gyermekek. Az orosz állampolgárságú sofőr legálisan érkezett Romániába, és a nyolc irakit a román-magyar határig akarta elszállítani, ahol az autó utasai a terveik szerint átszöktek volna Magyarországra. Bevallásuk szerint végcéljuk Németország volt.

Az iraki állampolgárok ellen határsértésre tett kísérlet, míg az orosz autóvezető ellen embercsempészet miatt indult eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: