2019-06-30 03:46:27• hírek • MTI

Nyolc halottja van az Iszlám Állam fülöp-szigeteki merényletének

Újra lecsapott az Iszlám Állam a Fülöp-szigeteken. Egy katonai támaszpont elleni öngyilkos merényletben nyolcan meghaltak, huszonketten megsebesültek. A támadás Holo szigetén történt, ahol a kormányerők évek óta elkeseredett küzdelmet vívnak a dzsihadistákkal. Az Iszlám Államnak hűséget esküdött terroristák idén már harmadszor csaptak le a keresztény többségű országban – közölte az M1 Híradója.

Riadókészültséget rendeltek el egy katonai bázison Holo szigetén, miután két öngyilkos merénylő „Allah Akbar” felkiáltással megpróbált behatolni a létesítménybe, majd felrobbantotta magát. Nyolc halottja van a támadásnak, három katona, három civil és a két feltételezett merénylő. A robbantásban 22-en megsebesültek 12 katona és 10 civil – mondta Gerald Monfort, a fülöp-szigeteki hadsereg szóvivője.
 

Sajtóhírek szerint a katonai támaszpont elleni támadást az Abu Szajjaf nevű dzsihadista csoport vezetője tervelte ki. A szervezet a közösségi médiában vállalt felelősséget a terrorizmus elleni küzdelem érdekében létrehozott különleges egység elleni merényletért. Az Iszlám Államnak hűséget esküdött terroristák idén már harmadszor csaptak le a keresztény többségű délkelet-ázsiai országban.
 

Az év elején egy katolikus templomnál hajtottak végre kettős merényletet, amely 21 ember halálát okozta, később pedig egy katonai ellenőrzőpontnál robbantottak, megölve 11 embert.


A hatóságok mindeddig tehetetlennek bizonyultak a ritkán lakott, sűrű erdővel borított szigeten rejtőző dzsihadistákkal szemben, akik eddig kizárólag külföldiek közül toboroztak tagokat. Ha kiderül, hogy ezt a támadást fülöp-szigeteki merénylők hajtották végre, az aggasztó fejleményt jelenthet a terrorizmus elleni harcban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: