2011-08-29 12:15:38• hírek • samsungsport.hu

Nyolc gólt kapott az Arsenal - nézd meg őket

Az Arsenal 1896 után először kapott nyolc gólt tétmérkőzésen, a United pedig a tabella élére állt.

A Manchester United tönkreverte a tartalékos Arsenalt az Old Traffordon.

Jack Wilshere, Alex Song, Gervinho, Emmanuel Frimpong, Thomas Vermaelen, Bakary Sagna, Kieran Gibbs. Ők hiányoztak az Arsenal keretéből az Old Traffordon - ilyen együttessel pedig nem lehet csodát tenni, állították a mérkőzés előtt a szakértők. Sir Alex Ferguson, a United menedzsere ugyanakkor végül nem vetette be Michael Carricket, Dimitar Berbatovot, Darren Fletchert, Antonio Valenciát, Rio Ferdinandet, Nemanja Vidicet és a Da Silva-ikreket sem... de csapata teljesítményén nem látszott meg a hiányuk, noha mindannyian kulcsszereplők voltak a tavalyi idény során.

Az első félidőben azért még nem sok jel utalt arra, hogy ekkora mészárlás lesz a vége, noha a United minden támadása gólveszélyt rejtett. Mégis a 22. percig kellett várni az első gólra: akkor Anderson löbbölését követően Welbeck használta ki Djourou és Koscielny bizonytalankodását. Néhány perccel később Walcott lerántásáért tizenegyeshez jutott az Arsenal, amit azonban a sokat bírált De Gea bravúrral hárított; a túloldalon büntetett is a United, Ashley Young bődületes nagy gólt lőtt 20 méterről a hosszú felső sarokba.

De Gea további két bravúrt bemutatott, a manchesteriek pedig egymás után hagyták ki a helyzeteket, így végül a 41. percig kellett várni az újabb találatra, akkor Rooney szabadrúgásból lőtte ki a rövid felsőt 17 méterről. Walcott a játékrész hosszabbításában szépített, éles szögből, De Gea lábai között lőtt a kapuba, így visszahozta az Arsenalnak a reményt - legalábbis úgy tűnt.

A második félidő elején mutatott is életjelet az Arsenal, Arsavin és Van Persie is veszélyeztetett, de már ekkor látszott, hogy a United bármikor képes helyzetbe kerülni. Szczesny több bravúrt is bemutatott, megakadályozta többek között Rooneyt, Youngot és Cleverley-t is a gólszerzésben, de a 64. percben ő is csak nézte, ahogy Rooney újabb szabadrúgása a kapuban landol. Három perccel később Rooney az előkészítő szerepében jeleskedett, labdáját a teljesen üresen hagyott Nani szépen átemelte Szczesny fölött. Három perccel később a csereként beállt Pak Dzsi Szung lőtte ki a rövid sarkot 15 méterről, majd egy nagy kavarodás végén Van Persie szépített.

Az Arsenal nem sokkal később emberhátrányba került, Jenkinson megkapta a második sárgáját a csereként még az első félidőben, a megsérülő Welbeck helyett beállt Hernández lerántásáért. A 82. percben Evra tört be a tizenhatoson belülre, Walcott mellett elesett, Webb ismét a büntetőpontra mutatott, és Rooney, Van Persie-vel ellentétben, nem hibázott. A hajrában Young még lőtt egy újabb hatalmas gólt, majd Pak kihagyta a ziccert a kilencedikhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: