2015-04-20 17:34:17• hírek • Szatmár.ro

A Zrínyi utcában van az Olimpia új központja

A szatmárnémeti Zrínyi (Retezatului) utcában talált otthonra az Olimpia labdarúgócsapata. A sárga-kék mezesek által birtokba vett épületben laknak majd a távolabbról érkezett játékosok, ott étkeznek majd és az edzőtáborba-vonulás helyszíne is gyakran lesz ez - így próbálják csökkenteni a kiadásokat.

Az épület nyolc szobájában laknak állandó jelleggel azok a játékosok, akiknek nincs szatmári lakhelyük és eddig esetenként szállodában voltak elszállásolva. De a Megyei Tanács által felújított épületben összesen harminc fekvőhely van, így a mérkőzések előtt az egész csapat itt töltheti az éjszakát, itt étkezhetnek is, hiszen konyhája is van a központnak. Ugyan az épületért bérleti díjat kell fizetni, de így is sokat tud megtakarítani a csapat ezzel a megoldással.

"Sajnos egyszerre nem tudunk mindenen javítani, de úgy gondolom, hogy az Olimpia labdarúgócsapat új otthonának létrehozásával jó körülmények között élhetik mindennapjaikat a labdarúgók. A sportmenedzsment egyik alapszabálya, hogy ha jó teljesítményt várunk el egy sportolótól, annak jó körülményeket kell biztosítani" - mondta Adrian Stef megyei tanácselnök a központ felavatásakor. A tanácselnök az elmúlt időszak sikertelenségeire is kitért: "Minden csapat életében vannak hullámvölgyek. Úgy gondolom, hogy a csapat elérte az általa kitűzött célt, ennek kell most örülnünk. Nemrég még a második ligás szereplés is álom volt, most pedig itt vagyunk és a román foci világában újra számolni kell az Olimpiával. Hiszek az Olimpiában, hiszek a vezetőségben és abban, hogy hamarosan az első ligás szereplés is szóba kerülhet" - mondta.

Dan Babut klubelnök is érintette beszédében az elmúlt fordulók eseményeit: elmondta, hogy olyan prémium-rendszeren dolgoznak, amellyel a bajnokság végéig motiválni tudják a játékosokat.

Babut egyéb tervekről is beszélt az ünnepi pillanatokat követően. Szerinte nagy szüksége lenne a csapatnak, de főleg az utánpótlásnak a Somesul stadionra, ott ugyanis két kisebb és egy nagy műfüves focipályát szeretnének létrehozni, szálláslehetőséggel. Itt a megye több pontjáról érkező játékosok otthonra is lelhetnek, sőt, akár más csapatok számára is kiadhatnák majd edzőtáborozásra, így pénzt is hozhatna a szatmári csapatnak a komplexum.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: