2016-03-31 18:34:35• hírek • Kocsis Zoltán

Jogerős Tukacs börtönbüntetése

fotó: voceatransilvaniei.ro
fotó: voceatransilvaniei.ro

Öt személynek is módosította az első fokon kiszabott büntetését a Gyulafehérvári Táblabíróság abban az ügyben, amelyben két szatmári alvilági figura, Dorel Tukacs és Mircea Condor is érintett. A módosítás nem érintette a két szatmári gyanúsítottat, így mindkettejük szabadságvesztése jogerőssé vált.

Korábban első fokon 26 személy ellen indított eljárást a bíróság. A vád szerint a bűnszervezet mezőgazdasági gépeket - elsősorban traktorokat - lopott el nyugat-európai országokból, majd azokat hamis dokumentumok segítségével behozták és eladták az országban. A vádirat szerint az érintett gépek értéke elérte a négy millió eurót.

A táblabíróság öt személy esetében módosította az elsőfokú ítéletet - ezek közül négy esetben súlyosbította azokat. Köztük van Ioan Tarnu, a Fehér megyei titkosszolgálat korábbi vezetője is, akit első fokon felmentettek, most viszont két éves börtönbüntetést kapott - igaz, felfüggesztve.

A táblabíróság döntése nem érintette azonban a két szatmári gyanúsítottat, így azok első fokon kapott büntetése jogerőssé válik. Ezek szerint Dorel Tukacs 4 év hat hónapot, Mircea Condor pedig 9 év 11 hónapot kénytelen rácsok mögött tölteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: