2011-04-04 11:29:11• hírek • Szatmar.ro

Nyolc év után verte meg a Ferencváros az Újpestet

A magyar labdarúgó bajnokság 21. fordulójában a legnagyobb figyelmet természetesen a Ferencváros és az Újpest közötti rangadó sajátította ki, a 21-es szám pedig ezúttal a zöld-fehéreknek hozott szerencsét. Nem járt túlságosan jól viszont a Videoton és a Debrecen, mindkét gárda 1-1-es döntetlent ért el. Ismét kikapott az MTK és ismét nyert a Paks.

Az őszi 6-0-ás vereség után még a megszokottnál is fontosabbá vált az Újpest elleni rangadó a Ferencváros szurkolói és játékosai számára. Ennek megfelelően határozottabban és támadóbban kezdtek a hazaiak, az első komolyabb helyzetek mégis a vendégek előtt adódtak, de sem Bajati, sem Böőr nem tudott élni velük. A félidő derekára ráadásul mezőnyben is kiegyenlítetté tette a játékot az Újpest, Schembri majd Rajczi lehetőségei után azonban a Ferencváros szerzett vezetést. A 40. percben Andrezinho remekül szöktette a gyors Schembrit, aki pontosan adott középre, Heinz pedig, miután némileg szerencsésen előtte maradt a labda, 13 méterről Balajcza alatt a kapuba bombázott.

A szünet után Takács suta, de erős lövése után Balog került közel ahhoz, hogy öngóllal egyenlítsen, majd a folytatásban már csak a küzdelem dominált: a zöld-fehérek okosan őrizték előnyüket, a lila-fehérek pedig nem tudtak mit kezdeni a hazai védelemmel. A Ferencváros ezzel 2003 novembere óta először győzte le legnagyobb riválisát bajnoki mérkőzésen.


Heinz gólja döntötte el a derbit
Heinz gólja döntötte el a derbit fotó: ftc.hu


Nem alakult ilyen jól a forduló a listavezető Videoton számára, amely a tökutolsó Szolnok otthonában csak 1-1-es döntetlent ért el. A hazaik kezdtek jobban, negyed óra elteltével Zsolnai került kihagyhatatlan helyzetbe. A folytatásban Remili és Fitos az egyik, Vasziljevics és Sándor pedig a másik oldalon került helyzetbe, a 33. percben pedig Alves egy ajándékba kapott labdával kiegyenlített. A második félidőről pedig annyit: a két csapat egyetlen kapura tartó lövést sem hozott össze!

Szakály Péter kivételével a Debrecen és a Győr sem volt sokkal aktívabb az egymás elleni meccsen, a középpályás jegyezte a meccs első félidő mindkét helyzetét, sőt, ő harcolta ki azt a büntetőt is, amiből Czvitkovics előnyhöz juttatta a hazaiakat. A hajdúságiak előnye csak tíz percig tartott, hisz Koltai és Kiss helyzetei után Dinjar az 59. percben egalizált, beállítva ezzel a végeredményt.

Nem mehetünk el szó nélkül a Paks remeklése mellett, a csak magyar futballistákat alkalmazó atomvárosiak ezúttal Pápán nyertek és őrzik második pozíciójukat. Az idény csalódása pedig egyértelműen az MTK, amely eddig mindössze hat alkalommal tudott nyerni, utoljára öt fordulóval ezelőtt. A legutóbbi, Siófok elleni 2-1-es hazai vereség után pedig már csak egy pont választja el őket a már kieső helyen álló...Siófoktól!

A bajnoki tabella élén a 47 pontos Videoton tíz egységgel vezet a Paks és a Ferencváros előtt, őket a Zalaegerszeg (36) és a Debrecen (33) követi.

Eredmények:
Kaposvár - Vasas 0-1
gólok: Ferenczi (82.)

Ferencváros - Újpest 1-0
gól: Heinz (40.)

Szolnok - Videoton 1-1
gólok: Zsolnai (15.) illetve Alves (33.)

MTK - Siófok 1-2
gólok: Sütő (57.) illetve Délczeg (39., 78.)

Haladás - Kecskemét 1-0
gól: Tóth (90.)

Pápa - Paks 1-2
gólok: Bárányos (39.) illetve Böde (46.), Magasföldi (71.)

Zalaegerszeg - Honvéd 2-1
gólok: Turkovs (52.), Kamber (85.) illetve Akassou (88., 11-es)

Debrecen - Győr 1-1
gólok: Czvitkovics (49., 11-es) illetve Dinjar (59.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: