2016-07-25 13:29:44• hírek • Szatmár.ro

Nyolc év börtönbüntetés Mircea Ardeleannak

Az ítélet nem jogerős, az elítéltek valószínűleg fellebezni fognak.

Ítéletet hoztak a korrupciós ügyben, amelynek főszereplője Mircea Ardelean egykori PSD-s megyei tanácsos, később a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója. A könyvtár után a Szatmár Megyei Pénzügyi Igazgatóság vezetője lett, ebben az időszakban történt korrupciós esetek miatt került a DNA látókörébe.

A törvényszék a nemrég kihirdetett ítélet szerint 8 év letöltendő börtönt és 5 év közügyektől való eltiltást kapott büntetésül. A bűntársaként számon tartott Soós Istvánt 2 év és 8 hónap fegyházbüntetésre és 5 évnyi közügyektől való eltiltásra ítéltek.

A DNA honlapján található közlemény szerint a bizonyítékok alapján megalapozott a gyanú, hogy Soós akkori főnökével, Mircea Ardeleannal egyetértésben 2013 novemberében és decemberében, valamint 2014 márciusában arra kért egy szatmári vállalkozót, hogy az különböző bútorokkal (kanapék, hálószobai ágyak, stb.) rendezzen be négy olyan lakást, amelyek ők ketten vagy közeli rokonaik birtokoltak. Az összesen 12.500 lejes „támogatás" fejében Ardelean ígéretet tett, az adóhivatal pénzügyi ellenőrzései alkalmával az ominózus cég védettséget élvez majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: