2010-05-10 12:07:55• hírek • Szatmar.ro

Szatmári vívósikerek Nagyváradon

Öt szatmári érem Nagyváradon, egy pedig Budapesten: jól szerepeltek a vívók.

Valósággal remekeltek a Szatmárnémeti Sportklub vívói az elmúlt hétvégén a különböző korosztályos versenyeken: Nagyváradon öt, Budapesten pedig egy érmet szereztek.

A Nagyvárad Kupán elsősorban a 11 éves párbajtőröző fiúk parádéztak, hisz a teljes dobogót kisajátították maguknak: Szilágyi Balázs lett az első, szép Bence a második, Oroian Alexandru pedig a harmadik. A 32 fős mezőnyben a többi szatmári közül Mácska Ádám az 5. Bălan Daniel pedig a 9. helyen végzett.

A lányok sem maradtak érem nélkül a Kőrös-parti városban, hisz Dragusin Teodora ezüstérmes helyen végzett, míg Pfeifer Melany az 5., Katona Réka a 9., Plébán Ingrid a 10., Kató Zsófia a 12., Nagy Csilla a 15., Lieb Anna a 19., Köves Fanni pedig a 20. helyen zárta a viadalt.

A 13 évesek kategóriájában Szép Bence szerepelt a legjobban, ő a harmadik helyen végzett, Szilágyi Péter az 5., Kató Zoltán pedig a 10. lett. A Csiszár Ferenc, Langenbach István, Májer Csilla és Nagy Lehel alkotta edzői stáb utóbbi tagja elmondta, a részvételért köszönet illeti a szülőket támogatásuk miatt, valamint a Hám János Katolikus Iskolaközpontot, amely intézmény a Szép-fivérek fejlődését segíti.

A Sportklub egy másik delegációja Izsáki Arnold és Simona Surducan vezetésével Budapesten, az MTK által szervezett tőröző Bambi Kupán vett részt. A szatmári küldöttség itt sem maradt érem nélkül, hisz a fiúk U12-es csapata a második helyen végzett. Egyéniben Aldea Iulian az 5., Bodó Benjámin a 18., Ely Alexandru a 19., Pop Edwin pedig az 55. helyen zárt. Aldea nagyon közel állt az éremszerzéshez is, ugyanis az elődöntőbe jutásért 9-6-os vezetésről 10-9-re kapott ki.

A lányok 46 fős mezőnyében négy szatmári indult, Haidu Adriana a 11., Aldea Rebeca a 32., Potor Andrea a 33., Macarie Anamaria pedig a 39. lett, míg csapatban a lányok a 8. helyen zártak.

„Igen erős verseny volt, és a képességekhez mérten jól szerepeltek a tanítványok, akik még egy-két évvel fiatalabbak mint a korosztály felső határa" - jegyezte meg Izsáki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: