2011-07-01 18:00:10• hírek • Szatmar.ro

Nyolc éremmel zártak a tőrözők

A párbajtőrözők után a tőrözők is igazi éremhalmozóknak bizonyultak Konstancán.

Néhány nappal ezelőtt páratlannak neveztük a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrözőinek teljesítményét, akik nem kevesebb, mint tizenkét érmet nyertek Konstancán az U13-as országos bajnokságon. Erre tessék, a tőrözők is kirámolták az érmeket tároló széfet a tenger parti városban: Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold, Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan és Dan Şuta tanítványai nyolc medállal zárták versenyt.

Az utolsó napon, azaz pénteken is maradt egy begyűjtendő érem és a lánycsapat nem is okozott csalódást: egészen a döntőig menetelt. Itt azonban a Bukaresti Balestra erősebbnek bizonyult, így Haidu Adriana, Lazin Alexandra, Aldea Rebeca és Potor Andrea kénytelen volt megelégedjen az ezüstéremmel.

A Sportklub második csapatot is indított, Dachman Beatrix, Silaghi Briana, Craciun Ioana és Jáger Viktória azonban mindössze 9-10 évesek, így nem csoda, hogy a 12., azaz utolsó helyen végeztek. Suta mester velük kapcsolatban megjegyezte, mindamellett, hogy 2-3 évvel fiatalabbak voltak, mint riválisaik, nekik ráadásul ez volt az első versenyük.

Pénteken elvégezhettük tehát a leltárt, aminek a végén nyolc érmet számolhattunk össze: Julia Aldea és Haidu Adriana aranyéremmel, Bodó Benjámin valamint a fiú és a lánycsapat ezüstéremmel, Pop Edwin, Aldea Rebeca és Lazin Alexandra pedig bronzéremmel gazdagította saját és egyesülete gyűjteményét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: