2019-03-26 09:39:16• hírek • Szatmar.ro

Nyolc csapat, köztük egy szatmárnémeti verseng az Örökségünk Őrei országos döntőjében

Április 7-én, vasárnap szervezik meg az Örökségünk Őrei vetélkedő országos fordulóját, melyre a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata is bejutott.

A 2018-2019-es tanév igen különleges: országosan több mint 600 fiatal kapcsolódott be az első romániai, hivatalosan elismert örökségvédelmi versenybe. Ezt európai sikertörténetként, példaértékű programként említenek az Európai Unióban.

 

Idén szerveznek először országos döntőt. A szervezők a résztvevő bátor, talpraesett fiatalokban partnereikre találtak. Az április hetedikei eseményen az ifjak bemutatják mindazt, amit örökségvédőkként tevékenykedtek az elmúlt időszakban. A rendezvénynek a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium Felvinczi Görgyről elnevezett díszterme ad otthont. Az édeklődőket szeretettel várják.

 

Döntős csapatok: 

 

A brassói Áprily Lajos Főgimnázium csapata: ReforMáLT
A dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum csapata: Gyulay- Ferencz kastély ÖŐ
A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum csapata: Örökségünk őrei: Minorita rendház
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium csapata: Óvári Csuhások Ferences Kolostora
A nagyváradi Művészeti Líceum: Nagyváradi Sasok a Rimanóczy Szállóért - Örökségünk őrei
A nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum csapata: Nyárádszentlászlói Unitárius Templom Őrszemei
A szatmári Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata: Örökségünk a szatmárnémeti Zsinagóga
A szászrégeni Lucian Blaga Technológiai Líceum csapata: Kemény Kastély Őrei

 

A megmérettetés szatmárnémeti résztvevői a Kölcsey Ferenc Főgimnázium "Örökségünk a szatmárnémeti Zsinagóga" csapata. A regionális döntőt követően a következő bejegyzést tették közzé közösségi média oldalukon, összefoglalva az elmúlt hónapok munkáját:

 

"5 hónap, 19 hét és 133 nap. Ezek a számok csak egy átfedő réteget adnak az eddigi versenyidőszakról, felkészülésünkről és munkánkról. Ennyi idő alatt sikerült véghez vinnünk minden elképzelt gondolatunkat. Hogy könnyű volt-e? Azt nem mondhatnánk. Hogy megérte? Teljes mértékben! Sok mindent tettünk örökbefogadott építményünkért, de ezúttal szeretnénk megköszönni az iskolánk által nyújtott biztatást, ami bebizonyította, hogy van értelme folytatni. Továbbá köszönet illeti Lázár Dávidot, Bauer Patrickot, iskolánk diákjait, illetve Márk-Nagy Ágota drámapedagógust, akik segítettek minket előadásunk összeállításában és kivitelezésében. Legnagyobb bíztatást Pataki Enikő igazgatónőnknek köszönhetjük, aki megtanított minket arra, hogy a legnagyobb fődíjat már megnyertük: csapatszellemet kovácsoltunk és olyan pillanatokat élhettünk át, amit senki nem vehet el tőlünk. Eddigi munkánk során olyan tapasztalatokra tehettünk szert, amiért egész életünkben hálásak leszünk. Így vált ez a verseny egy személyiséget és egyben embert formáló tevékenységgé."

 

Sok sikert a csapatoknak, főleg a kölcseyseknek!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: