2014-11-06 11:10:02• hírek • Szatmár.ro

Püspöki látogatás és templombúcsú Nagypeleskén

Szombaton, november 8-án Szent Mihály arkangyal és a többi égi Erők tiszteletének ünnepén templombúcsút tartanak Nagypeleskén.

A görög katolikus templomban az ünnepélyes Szentliturgia  délután 17.00-kor kezdődik, melyet Nm. és Ft. Vasile Bizau máramarosi megyéspüspök vezetésével az esperesi kerület papjai és a környékbeli települések, görög katolikus lelkipásztorai mutatnak be.

A főpásztori látogatás emlékére négy színben, művészien megalkotott kerámia-plaketteket bocsátott ki az egyházközség. Az antikolt, mahagón, engóbozott és ében-fekete plaketteken a Nagypeleskei-Istenszülő ikon látható és hátoldala mágnessel van ellátva, ami a praktikus rögzítést teszi lehetővé.

A kegytárgy mellé egy Szent Mihály ikon is társul, melyen az ünnepi esemény is fel van jegyezve. A templombúcsúra a szervezők szeretettel hívnak és várnak minden kedves vendéget, hazahívják a faluból származó és mindig örömmel hazalátogató rokonokat, ismerősöket.

Aki autóbusszal szeretne eljutni Nagypeleskére, igénybe veheti a menetrendszerinti járatot, amely 15.30-kor és 16.30-kor indul az Eötvös (Cuza Voda) utcáról - megállók: Zárda, István tér, Gazda bolt - és este 19.00-kor indul vissza Nagypeleskéről, valamint a Szent István térről induló különjáratot, amire feliratkozni a parókián lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: