2017-03-28 11:23:57• hírek • Kocsis Zoltán

Nyíregyházi kisiparosokkal találkoztak szatmári vállalkozók

A két egyesület átal tömörített cégek, termékek, szolgáltatások bemutatása és népszerűsítése, a két megye gazdasági lehetőségeinek ismertetése, a fiatal vállalkozók számára elérhető esélyek felkutatása érdekében a Szatmárnémeti Kisiparosok Kamarájának meghívására Szatmár megyébe látogattak a Nyíregyházi Ipartestületek Szövetségének (IPOSZ) tagjai.

„Közösek a céljaink és közösek a problémáink”, köszöntötte vendégeit kedd délelőtt az Iparosotthonban Markos Tibor, a Szatmárnémeti Kisiparosok Kamarájának elnöke. „Mindannyian küszködünk a megfelelő humán erőforrás hiánya, a markenting és a stratágiai fejlődés nehézségei miatt. Célunk viszont, hogy szorosabbra fűzzük kapcsolatainkat, hogy közösen találjunk megoldásokat”, tette hozzá. A gondolatmenetet folytatva Géresi József, a Nyíregyházi IPOSZ elnöke a pályázati programokban rejlő lehetőségeket említette köszöntőjében.

Az ünnepélyes eseményen – amelyen Magyarország kolozsvári főkonzulátusa és képviseltette magát - Butka Gergely ismertette a szatmárnémeti önkormányzat gazdaságserkentési stratégiájának négy pillérét: elsősorban a beruházók számára biztosított adókedvezmények, másodsorban a start-up vállalkozásokat támogató Inkubátorház (ahol akár irodákat is bérelhetnek), harmadsorban a Szatmár hazavár! program, (amellyel szeretnék elérni, hogy a szatmári egyetemisták hazatérjenek tanulmányaik elvégzését követően), negyedsorban pedig maga az Iparosotthon, amely konferenciáknak, gazdaságserkentő tevékenységeknek ad majd otthont.

Nagy Szabolcs megyemenedzser a Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közötti „szoros, tartalmas és virágzó” kapcsolatokat méltatta és megerősítette a megyei tanács felelősségvállalását a gazdasági fejlődés számára elengedhetetlen infrastrukturális fejlesztések iránt. „Olyan környezetet szeretnénk teremteni, amelyben a hozzáadott értéket termelők jól érezzék magukat a megyében”, jelentette ki.

Az ünnepélyes köszöntőket követően a tagok bemutatkoztak egymásnak és bemutatták gazdasági tevékenységeiket. A szállás elfoglalását és az ebéd elfogyasztását követően a vendéglátók megmutatták Szatmárnémeti látványosságait (Láncos-templom, Tűzoltó torony, színház, püspöki palota, Székesegyház), majd Krasznabélteken a magyar és sváb hagyományos étrendnek megfelelő finomságokkal vendégelték meg a vendégeket.

Szerdán a küldöttség megtekinti a szatmárnémeti ipari parkot, majd Nagykárolyba, Kaplonyba és Érmindszentre látogatnak. Mindamellett, hogy megtekinthetik a Károlyi-kastélyt, a kaplonyi kolostort és Ady Endre szülőházát, fogadja őket Kovács Jenő nagykárolyi polgármester.

Akárcsak a Kisiparosok Kamarájának, úgy a Nyíregyházi IPOSZ tagjainak gazdasági portfóliója is igen szerteágazó: megtalálható benne többek között gép- és fémipar, hidraulika, alkatrész-kereskedelem, kandalló- és cserépkáhlya-készítés, elektronikai cikkek kereskedelme, lakatos munkák készítése, (ipari) kéményseprés, sírkő, műkő, gránitburkolatok készítése, épületgépészeti szerelés, napkollektorok telepítése, marketing-tevékenység, pályázat-menedzselés...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: