2019-07-10 10:14:42• hírek • Bede Emőke

Nyíregyházára, Nagykárolyba és Kolozsvárra is eljutott a StreetMusic Festival híre

Fotók: StreetMusic Festival hivatalos Facebook-oldala
Fotók: StreetMusic Festival hivatalos Facebook-oldala

Zenei szempontból igazán izgalmasnak ígérkezik az előttünk álló hétvége, hiszen Szatmárnémetiben ismét megrendezésre kerül a megannyi újdonsággal kecsegtető Szatmári Utcazene Fesztivál.

Amint arról korábban már értesülhettek a Szatmár.ro olvasói, a StreetMusic Festival szervezői ebben az évben még színesebbé tették az utcazenészek palettáját, illetve olyan műfajokat is elhoznak majd, melyekkel eddig nem találkozhattunk városunkban. Lesz példának okáért tűzszínhzáz, légi akrobatika és cirkuszi beatbox burleszk is.


A tematikus színpadok tekintetében is több újításra számíthatunk. Az előző években nagy népszerűségnek örvendő artisták, zsonglőrök és utcai művészek külön színpadot kapnak, hogy a közönség még zavartalanabbul élvezhesse a jobbnál jobb produkciókat. Az Artist Arena mellett az elektronikus zene szerelmesei a StreetBeasts színpadot is, ahol a három nap során, a napszaknak megfelelő dallamokkal érkeznek a bakelitlemezes DJ-k. Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk az egyre sokszínűbb streetfood felhozalt is, melynek köszönhetően bárki könnyűszerrel megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő falatokat.


Noha mi, szatmáriak, már tudjuk, milyen sok zenei csemegét és más jellegű szórakozást hoz majd számunkra a StreetMusic Festival, a szervezőcsapat egy formabontó kampánnyal a környékbeli városokban is népszerűsítette az eseményt. Amint arról Facebook-oldalukon beszámoltak, az Utcazene Fesztivál nagykövete, Mr. Piano és guruló zongorája elvitte a fesztivál hírét Nyíregyházára, Nagykárolyba és Kolozsvárra is. Az ott készült képek tanúsága szerint a zenészt mindenhol kíváncsi tekintetek és kattogó kamerák fogadták, a hangszerén található felirat pedig mindenkinek elújságolta: hétvégén érdemes Szatmárnémetibe látogatni, hiszen a fesztivál számtalan kiváló produkciókkal vár ebben az évben is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: