2012-12-18 14:54:44• hírek • MTI

Nyírbátori rekordkísérlet medencében

Huszonnégy órás Guinness-rekordkísérletre készülnek Nyírbátorban, ahol új csúcsot szeretnének felállítani egyfelől a folyamatos úszással eltöltött időtartammal, másfelől az 1440 perc alatt megtett métermennyiséggel.

Horváth Gábor, a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója kedden elmondta az MTI-nek: a csúcskísérlet pénteken 12 órakor kezdődik, és másnap délig tart.
A fürdő úszómedencéjében a Bátori Sárkány Sportegyesület 50 fiatalja egymást váltva úszik majd egy teljes napon át. Hozzájuk csatlakozhatnak a fürdő vendégei is, s az ő általuk megtett táv ugyancsak hozzáadódik az úszók által teljesített méterekhez.

A helyszínen ellenőrök kísérik majd figyelemmel a próbálkozást, ők hitelesítik az elért eredményt, amit felterjesztenek elfogadásra a Guinness Records nevű szervezethez.

Horváth Gábor arról is tájékoztatást adott, hogy az esemény fővédnöke a felnőtt Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka, védnöke pedig Sors Tamás, kétszeres paralimpiai bajnok, akik jelen lesznek a rendezvényen. Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó általa dedikált ajándékpólókat küld, amelyeket kisorsolnak a résztvevők között.

Az ügyvezető igazgató megjegyezte, hogy a péntekről szombatra virradó éjszaka folyamán csak a rekordkísérletre vállalkozó úszók lehetnek majd a medencében, akik ekkor érdeklődők-segítők nélkül róhatják az uszodahosszokat.
A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő az Európai Unió támogatásával épült, 2010 áprilisában nyitották meg. A létesítményt 2011-ben 160 ezer vendég kereste fel, s az idén ez a szám várhatóan mintegy 10 százalékkal nő.

Nyírbátor a híres, erdélyi fejedelmeket is adó Báthory család ősi fészke volt egykor, s a família címerében szerepelt sárkány - innen az intézmény, illetve a sportszervezet elnevezése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: