2009-03-30 14:35:42• hírek • Parajdi Andrea

Nyilvántartásba veszik az újszülötteket

A december 1 és március 15 között a Szatmár Megyei Kórház szülészeti osztályán született kisbabák kórházi okmányait ellenőrizte a Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatal. A vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy minden kisgyerek - és minden kismama - regisztrálva legyen.

A Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatal munkatársai a tavaly is végeztek hasonló ellenőrzéseket, akkor az augusztus 15 és november 31 között kiadott orvosi bizonyítványokat vizsgálták át. Március 30-án, tovább folytatódott az ellenőrző akció, amelynek célja, hogy nyilvántartásba vegyen minden újszülöttet, s ha szükséges akkor a kismamákat is.

A mostani vizsgálatok során, az iratok áttekintését követően a szakemberek megállapították, hogy 11 esetben nem töltöttek ki kórházi okmányokat az újszülöttek számára, lévén, hogy a kismama sem rendelkezett személyazonossági igazolvánnyal.

Ez a szám a tavalyi ellenőrzések sikerét is bizonyíthatja, ugyanis akkor pontosan 25 olyan esettel találkoztak, hogy gond volt az anyukák dokumentumaival.

A Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatal munkatársai a kismamák azonosításának érdekében az Anyakönyvi Hivatalnál fognak nyilvántartó dokumentumok keresni, majd a Rendőrség segítségével ellenőrzik a megadott lakcímeket. Az intézkedéseket követően lehetővé válik, hogy úgy a kismamák, mint a kisbabák törvényesen nyilvántartásba kerüljenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: