2017-12-05 14:30:23• hírek • Bede Emőke

Nyilvánosságra hozták az apai gyilkosság forgatókönyvét

Mint arról már többször is hírt adtunk, november 24-én Apában különös kegyetlenséggel meggyilkoltak egy házaspárt és a feleség édesanyját. A nyomozók azonnal nagy erőkkel kezdték meg az ügy felgöngyölítését, és hamar a tettes nyomára akadtak.

A hivatalos szervek szerint a gyilkosságot nem követhette el más, mint az elhunyt házaspár fia, akit harminc napos előzetes letartóztatásba helyeztek. A mai nap során pedig egy hivatalos jelentés is napvilágot látott, mely számos, eddig homályos részletet tisztáz.
 

A dokumentum  közvetlen és közvetett bizonyítétokra hivatkozva megállapítja, hogy az R. Razvan által tett tanúvallomás hamis. Nem fedi a valóságot a férfi azon állítása, mely szerint november 23-án, 18 órakor távozott szülei házából. A gyanúsított azt vallotta, édesapja és nagyanyja ekkor még életben voltak, édesanyja pedig még munkahelyén tartózkodott.
 

A helyszínen gyűjtött bizonyítékok és tanúvallomások azonban arra engednek következtetni, hogy R. Razvan nem csak távozása időpontjáról hazudott, hanem feltehetően ő maga követte el a kegyetlen gyilkosságot is, mely egy egész országot megrázott.
 

A 33 éves R. Razvan vélhetően november 22-én érkezett meg saját autójával a nagyszülők és szülők közös házába, majd itt töltötte a másnapot is. 23-án az édesapja autójával elment, hogy a helyi buszmegállóban bevárja és hazavigye édesanyját, aki épp szatmári munkahelyéről tért haza.
 

Előzetesen a gyanúsított már egy nehéz és tompa tárggyal agyonverte a házban tartózkó nagyanyját, majd az udvaron, a garázs előtt tevékenykedő apját is. A két gyilkosság időbeli sorrendje egyelőre nem tisztázott, annyi azonban bizonyos, hogy ezekre 17:17 és 18:21 között került sor. Majd az édesanyjával hazaérve, a gyanúsított vele is végzett, az előzőekhez hasonlóan ebben az esetben is többször csapott le a gyilkos fegyverrel.
 

Mindezeket figyelembe véve az ügyészség úgy döntött, hogy harminc napos előzetes letartóztatásba helyezi R. Razvant. Ezen lépés által a hatóság az esetleges szökés esélyét kívánta minimalizálni, valamint szerette volna meggátolni a gyanúsítottat abban, hogy további bűncselekményeket hajtson végre.
 

A hivatalos jelentés román nyelven a Presasm.ro oldalán olvasható. A dokumentum nyilvánosságra hozásának fő oka a találgatások megszüntetése, valamint annak a tudatosítása, hogy egy társadalomban a gyilkosság semmilyen formája nem elfogadható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: