2009-07-05 19:40:40• hírek • Gozner Gertrud

Nyilvánosak az érettségi eredményei

Vasárnap, július ötödikén délután 16 óráig függesztették ki a megye vizsgáztató központjaiban az idei érettségi eredményeit. Ugyancsak vasárnap 16 és 20 óra között nyújthatták be az eredményekkel kapcsolatos óvásokat a végzősök. Az óvásokat július 7 és 8 között bírálják el, a dolgozatok átjavítása után a végleges eredményeket július 9-én közlik az érintettekkel.

A szatmári érettségizők 73,25 százaléka vette sikeresen a vizsgát, ez az eredmény némileg rosszabb a tavalyinál, amikor is a vizsgázók 76,75 százaléka kapott átmenő osztályzatot. Ezzel az eredménnyel Szatmár a középmezőnyben teljesített, több megyében, mint például Temes vagy Konstanca, a sikeres vizsgázók átlaga több mint 90 százalék.

3713 diák iratkozott be idén Szatmár megyében a nyári érettségi vizsgára, ebből 2373 tették le sikeresen a vizsgát, 862 tanuló valamelyik tantárgyból nem kapta meg az átmenő osztályzatot. Egy diákot kizártak a vizsgákról, 99-en nem jelent meg valamelyik felmérőn.

Egyetlen tanuló, a Mihai Eminescu Kollégium diáklánya ért el szintízes osztályzatot. 467-en értek el 9 és 9,99 közötti eredményt, 782-en 8 és 8,99 között teljesítettek, 775 diák kapott 7 és 7,99 közti jegyet, 338-an 6 és 6,99 közötti osztályzatra feleltek.

Hivatalosan annak számít sikeresnek az érettségije, aki minden szóbeli vizsgán legalább ötös osztályzatot kapott, illetve mindegyik írásbeli és gyakorlati megméretésen elérte az átmenő jegyet, és mindezek átlaga legalább hatos.

Azoknak a jelentkezőknek, akik részt vettek az összes vizsgán, de nem teljesítik a fenti követelményeket, nem tekinthető sikeresnek az érettségije. Ha valakinek 5,99 az átlaga, azt automatikusan felkerekítik hatosra. Idén a pótérettségire augusztus 17 és 26 között kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: