2012-11-25 17:51:54• hírek • Szatmar.ro

Nyilvános helyen ütötték meg a szatmári alprefektust

Cristian Sasu és George Filip
Cristian Sasu és George Filip

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársait a 112-es egységes segélyhívó telefonszámon arról értesítette egy férfi, hogy fizikai erőszak áldozatává vált. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a 35 éves C. Sasu panaszost a nála egy esztendővel idősebb F. George öklével arcon ütötte. Az elkövető ellen közrend megsértése és fizikai bántalmazás vádjával indul eljárás.

Ez az első ránézésre banálisnak és hétköznapinak tűnő jelentés szerepel többek között a Szatmár Megyei Rendőrség vasárnapi közleményében, amely beszámol a hétvége eseményeiről. A  dolog viszont már érdekesebbé válik, ha hozzátesszük, hogy az áldozat nem más, mint Cristian Sasu, Szatmár megye alprefektusa. Az elkövető pedig Filip George, a Polgári Erő szatmárnémeti szervezetének elnöke!

Az elvileg politikai-és pártfüggetlen, ám az USL szövetség kötelékeibe tartozó Sasu a sajtó érdeklődésére tagadta, hogy a PDL-ével és a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárttal közösen a nagy rivális ARD szövetség tagjának helyi vezetője politikai indíttatásból ütötte volna őt meg. Filip egyelőre nem magyarázta tettét, sajtóértesülések szerint kettejük konfliktusa személyes eredetű.

Bárhogyan is legyen, Sasu feljelentést tett bántalmazója ellen, az eset pedig semmiképpen sem vet jó fényt a politikai csatározásokban verbálisan amúgy is egymást folyamatosan támadó két pártszövetségre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: