2010-11-03 08:58:36• hírek • Szatmár.ro

Nyilvános előadások a múzeumban

Samael Aun Weor - a gnosztikus antropol
Samael Aun Weor - a gnosztikus antropol

"A templomos lovagrendek" című előadássorozat folytatásaként antropológiáról és gnosztikusz pszichológiáról szóló nyilvános konferenciákon vehetnek részt az érdeklődők  a Szatmár Megyei Múzeum dísztermében.

Az előadásokra "Gnosztikus bölcsességek" címmel november 2-től, keddenként 18 órától  kerül sor. Az előadók olyan témákat vetnek fel, mint az önmegismerés, a gnosztikus antropológia, az élet és halál jelenségei, valamint az egyetemes szimbólumokról is szó esik majd.

Az idők során sokan szerették volna megtudni a lét igazságait: honnan jövünk és hová tartunk? Mi a létünk értelme? Mi rejtőzik az anyagi világon túl? Mi van a halálon túl?

A választ keresvén, egyesek a régi metafizikához fordultak, mások különféle egyházak dogmáit és szertartásait karolták fel. Ezek varázsa csillapította ezen vágyakozásokat, azonban nem mondta el a teljes igazságot, és nem csillapította az őszinte kutatók szívében égő vágyat. Akik viszont az agnoszticizmus és a materializmus doktrínáját választották, Istent megtagadva, az anyag, a fatalizmus és az ösztönök rabjaivá váltak.

"A Vopus egy olyan tudás kutatását és bemutatását tűzi ki maga elé, amely segíthet az emberi lénynek, hogy belátást nyerjen a teremtés rejtélyeibe, közelebb lépve ezáltal az isteni természetéhez. Ez a gnosztikus ismeret, az életet adó bölcsesség, és amely az elsődleges igazságot kutatja, amelyből létrejött a világ, annak minden ágával együtt: művészet, tudás, filozófia és vallás." - áll a Vopus honlapján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: