2017-07-10 16:52:30• hírek • Szatmár.ro

Nyilvános életút-interjú és könyvbemutató a Véndiáktalálkozó programjában

Zirkuli Péter
Zirkuli Péter

Tóth László nyugalmazott matematikatanárral készít nyilvános életút-interjút csütörtökön Kereskényi Sándor.

Az idei Véndiáktalálkozó részeként csütörtökön, július 13-án 17 órától egy rendhagyó programra kerül sor a Szatmárnémeti Református Gimnázium patinás tanári szobájában.

Kereskényi Sándor irodalomtörténész és muzeológus fog nyilvános életút-interjút készíteni Tóth László nyugalmazott matematikatanárral a „Varázsló és a pálcája” címmel. Az elismert és tanítványaival rendkívüli eredeményeket produkáló matematikatanár tanított a hajdani Kölcsey Líceumban, az Eminescuban, az 5-ös Számú Ipari Líceumban és az „új” Kölcseyben is. A jelenleg 86 éves nyugdíjas oktató Pécsről érkezik az eseményre.

Bemutatják Zirkuli Péter könyvét

Július 15-én a Véndiáktalálkozó helyszínén, pontosabban a Református Gimnázium tornatermében a kerek évfordulós osztályok ünnepi bevonulását és a koszorúzásokat követően mutatják be Zirkuli Péter író, költő, kutató, egyetemi oktató és műfordító, egykori szatmári diák Noktürn, avagy A sánta ördög visszatér című kisregényét, amely a Helikon kiadó gondozásában jelent meg. Az 1948-ban született Zirkuli Péter a szatmári diákéveket követően Kolozsváron, Budapesten és Párizsban tanult tovább. Bölcsészdoktor és irodalomtudományi doktor, aki napjainkban hol Párizsban, hol Budapesten él. Több éve nem csak anyanyelvén, hanem franciául is ír. Az író most 50. érettségi találkozója apropóján látogat Szatmárnémetibe.

A megnyitó moderátora Kereskényi Sándor lesz, a regényből részleteket olvas fel Bándi Johanna színművésznő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: