2013-08-23 17:01:22• hírek • Kocsis Zoltán

Hivatalos – Éles Péter a VSK új edzője

Pénteken hivatalosan is bejelentették azt, amit a sajtó már napok óta kész tényként tálalt: Éles Péter lesz a következő szezonba a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának az új edzője. A klubnál korábban menedzserként már dolgozó szakember Dan Fleseriu helyét veszi át, aki a jelek szerint a Giurgiu férfi csapatát edzi a következő szezonban.

A polgármesteri hivatalban megtartott sajtótájékoztatón Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere bejelentette: a csapat célja a következő szezonban a középmezőny, ám 2-3 év múlva ismét a bajnoki címért szeretnének küzdeni.

„Örülök, hogy hazajöhettem. Köszönöm Dan Fleseriunak azt az ötéves eredményes munkát, amit részben együtt végeztünk. Sajnálom, hogy nem maradt Szatmárnémetiben és így nem folytathatjuk a közös munkát. Kisebb költségvetéssel, fiatalabb csapattal és kevesebb külföldivel vágunk neki a szezonnak. A csapat hivatalos célkitűzése az első nyolc hely valamelyikének a megszerzése, de én többet szeretnék, mint a szürke középmezőny", mondta székfoglalóján Éles.

A szakvezető elárulta, a keret 85%-a már kialakult - erről azonban nem kívánt bővebbet mondani annál, hogy a játékosok 60%-a szatmári lesz. „Fiatal és tapasztaltabb játékosok elegyét szeretnénk kialakítani", tette hozzá.

Florin Muresan szakosztályvezető elárulta, Fleseriu abban az esetben maradt volna Szatmárnémetiben, ha sikerült volna megvalósítania az elképzelést, mely szerint a román 21 éven aluliak válogatottjának nagy részét átengedték volna klubjaik a VSK-nak. Mivel ez nem jött össze, egy tapasztalt szakembert kerestek, aki képes összefogni és jó hangulatot teremteni az öltözőben. „Így merült fel Péter neve, akit nem kellett sokat győzködni", mondta Muresan.

Coica szerint Éles egy „realista ajánlatot fogadott el. Ezzel ő lesz a liga legrosszabbul fizetett edzője. Annyit fog keresni, mint én: havi 3500 lej körül", tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, még nem alakult ki a VSK költségvetése, majd heves támadást indított a klub korábbi vezetői ellen. Kijelentette, hogy négy évre visszamenő adósságot volt kénytelen kifizetni a mostani vezetőség, a felgyülemlett adósság összege pedig „sokkal több volt, mint egy milliárd régi lej. A felelősnek pedig fizetnie kell majd!", jelentette ki. „Kevesebb pénzből is el lehet érni a III. helyet, nincs szükség ötezer eurót kereső külföldiekre", tette hozzá.

A támadások össztüzéből nem maradt ki a megyei tanács sem, amely tartozik a VSK-nak. A vezetők felhívással zárták mondandójukat, mely szerint minden szponzort szívesen látnak maguk mellett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: