2009-09-11 16:17:00• hírek • Gozner Gertrud

Nyílt nappal ünnepeltek a szatmári tűzoltók

Szeptember 13-án ünneplik meg minden évben a Román Tűzoltók Napját. Ennek alkalmából a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének Szamos nevű alakulata számos kulturális és sporteseményt szervezett az egység tagjai számára, pénteken pedig ünnepi rendezvényekre került sor a tűzoltóság Fabricii úti székhelyén.

Délelőtt kilenc órától kezdődött a Nyílt Nap, amelynek során az érdeklődőket beavatták a tűzoltók munkájának szépsége és nehézségeibe. A rendezvényen tűzoltási és műszaki mentési bemutatót láthattak a szatmáriak, valamint közelről megismerkedhettek a szervezet technikai felszereléseivel és azok használatával.

Az ünnepi rendezvényeken részt vett Ilyés Gyula polgármester, a kormánybiztosi hivatal részéről Gabriel Les és Aurelia Fedorca alprefektusok, a megye polgármesterei, a szatmári katonai egységek parancsnokai, valamint a szomszédos országok, Ukrajna és Magyarország tűzoltó-alakulatainak képviselői.

A jeles nap alkalmából a tűzoltóság kötelékén belül számos előléptetésre is sor került, valamint díjazták a Tűzoltó Kupa első négy helyezettjét. Remetey Zsigmond parancsnok pedig felolvasta Dan Nica belügyminiszter ünnepi üzenetét.

A megemlékezési ünnepség szombaton tovább folyatódik, amikor is a szatmári tűzoltóegység tagjai virágot helyeznek a nagykárolyi temetőben egy volt társuk sírjánál, aki tavaly júliusban vesztette életét egy mezőpetri tűzesetben.

1848. szeptember 13 és 25 között a bukaresti tűzoltók katonai alakulata elkeseredett küzdelmet vívott a török csapatokkal, erre emlékeznek minden évben Romániában a Tűzoltók Napján.



Szeptember 13-án ünneplik meg minden évben a Román Tűzoltó Napját



Tűzoltási bemutató a Nyílt Napon.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: