2019-03-05 11:14:21• hírek • Bede Emőke

Nyílt nappal és versenyekkel készül a víz világnapjára az Apaserv

A víz napját 1993 óra március 22-én ünneplik szerte a nagyvilágban, s immár hagyománynak számít az is, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) egy egységes jelmondatot jelöl ki erre a különleges alkalomra. Ebben az évben a világnap szlogenje Vizet mindenkinek!, mellyel azt szeretnék érzékeltetni, hogy milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden ember számára elérhető legyen a víz.

A víz világnapját természetesen az Apaserv is megünnepli. Ebből az alkalomból a vízszolgáltató nyílt napot szervez a kakszentmároni vízműben, melynek során az érdeklődők megtudhatják, milyen folyamatok révén jut el a víz a forrástól a háztartások csapjaiig. A nyitott kapuk napján a csoportokban érkezőknek (főként az iskolásoknak) szívesen tartanak körbevezetést is, melyet az Apaserv egyik szakembere irányít majd. Ezzel kapcsolatban a vállalat arra kéri a vízmű működése iránt érdeklődőket, hogy az aps@apaservsm.ro vagy a secretariat@apaservsm.ro címek valamelyikén, vagy a 0261 721051-es telefonszámon jelezzék a nyílt napon való részvételi szándékukat.


Ugyanakkor a vízszolgáltató egy fotóversenyt is indít a víz világnapja alkalmából, melyre kortól és foglalkozástól függetlenül bárki jelentkeztet, az alkotásoknak azonban illeszkednie kell az idei tematikához. A versenybe maximum három – akár színes, akár fekete-fehér – fényképpel lehet jelentkezni. A legalább 30x40 centiméteres (vagy 4724 pixeles) képek mérete minimum 3 MB lehet, maximum pedig 15 MB. Az elkészült fényképeket a fentebb jelzett e-mail címek egyikére kell elküldeni március 19-ig, az üzenet tárgya pedig „Concurs de fotografii” legyen. A verseny első helyezettje 1000 lejes díjban, a második helyre befutó fénykép tulajdonosa 500 lejes díjban, a harmadik helyezett pedig 300 lejes díjban részesül.


A víz világnapja alkalmából szervezett versenyek sora azonban nem merül ki ennyiben, ugyanis az Apaserv egy jelmondatíró versenyt is meghirdet. Ehhez tudni érdemes, hogy a cég célja elsősorban a magas minőségű, az uniós standardoknak megfelelő ivóvíz biztosítása a lakosság számára. Szem előtt tartják a fenntartható fejlődés elvét és a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek, épp ezért az energiafelhasználás és a veszteségek folyamatos csökkentésére törekszenek. Ugyanakkor kötelességüknek érzik azt is, hogy a lakosság figyelmét felhívják a víz fontosságára. Ezen információkból kiindulva egy rövid, inspiráló, lényegre törő szlogennel kell jelentkezni a versenybe. A legjobb jelmondat ez alkalommal is pénzbeli jutalomban részesül, egészen pontosan 500 lejjel díjazzák a legkreatívabb szlogen íróját. Az alkotásokat a fentebb említett e-mail címek bármelyikére kell elküldeni március 19-ig, az üzenet tárgya pedig legyen „Slogan”. Egy kis kedvcsinálóként pedig mutatunk néhány képet a 2018-as nyílt napról!
 





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: