2009-11-24 13:54:49• hírek • Szatmár.ro

Nyílt nap a nővéreknél

A nagykárolyi Piarista Nővérek idén is megrendezik a Szent József plébánia melletti rendházuk adventi és karácsonyi kiállítással egybekötött nyílt napját.

November 28. és 29-én, szombaton és vasárnap, reggel kilenc és este tíz óra között bárki meglátogathatja a nővéreket és az általuk nevelt tizenhét kislányt, akik idén is szebbnél-szebb adventi és karácsonyi dísztárgyakat készítettek. Advent idejére ugyanis a rendház művészi igényességgel elkészített ajándék- és dísztárgyak kiállítóhelyévé változik, ahol az apró angyalkáktól a gyertyatartókig mindenki találhat kedvére valót.

A bentlakó gyermekek számára örömünnep ez a pár nap, amikor a sokan meglátogatják őket, megcsodálják munkájukat, vagy éppen meg is vásárolják alkotásaikat, hiszen az eladott tárgyakból származó adományok a rendház fenntartását segítik.


A felvételek a tavalyi nyílt napon készültek
A felvételek a tavalyi nyílt napon készültek


A piarista rend katolikus tanító szerzetesrend. Teljes neve: Ordo Clericorum Regularium Pauperum Matris Dei Scholarum Piarum, azaz a Kegyes Iskolák Isten Anyjáról nevezett Szegény Szabályozott Papjainak Rendje, röviden piaristák. Régebbi magyar elnevezése: kegyes tanítórend vagy kegyesrend. Tagjai a szokásos szerzetesi fogadalmak mellett vállalják a gyermekek neveléséről való különleges gondoskodást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: