2016-03-01 14:29:36• hírek • Szatmár.ro

Nyílt napot tartottak a 10-es iskolában

Két magyar és egy román tannyelvű előkészítő osztályt indít a következő tanévtől az oktatási intézmény.

„Hívogat a 10-es suli,/Kapuját kitárja,/Kispajtásom gyere hát,/Menjünk iskolába" - ezzel a kedves versikével hívogatta az előkészítősöket a 10-es számú Általános Iskola a kedden, március 1-jén megtartott nyílt napjára. Persze nem csak az óvodai végzősök voltak meghívva, hanem a szüleik is, akik értékes információkat tudhattak meg az oktatási intézményről és az ott zajló munkáról.

A gyerekek és szüleik éppen a nagyszünetben érkeztek meg az iskolába, ahol zene fogadta őket: az osztályokban és az udvaron is működik a sulirádió, amelynek hangszóróin keresztül közérdekű információk is eljutnak a diáksághoz. Mint kiderült, az iskolában elkülönített játszótér áll az elemi osztályosok rendelkezésére, hogy levezessék az energiáikat a szünetekben.

Az ötven éve működő iskola épületét az utóbbi időben teljesen felújították, így a tanulók  modern környezetben sajátíthatják el az alapokat. Minden osztályteremben videoprojektor segíti a tanítókat a tananyag minél vonzóbb, izgalmasabb formában való leadásához - tudtuk meg Szász Piroskától, az iskola igazgatójától.

Az iskola számos afterschool-tevékenységgel is várja a nebulókat: van sakk-szakkör, kosárlabda- és foci-edzés, furulya- és citeraoktatás, és mazsorett-koroegráfiákat is betanulnak együtt az ez iránt érdeklődők.

Az iskolában két nagyar tannyelvű előkészítő osztály indul Mihálka Tünde és Vajda Katalin vezetésével, a román tannyelvű osztály tanítónője Mare Ramona lesz. Osztályonként 25 hely várja a beiratkozókat.

A nyílt nap folyamán a gyerekek megismerkedhettek a tanítónőkkel is, akik énekes-zenés foglalkozással próbáltak már most összetartó közösséget kovácsolni a város számtalan óvodájából érkező gyermekből. A szülők  közben meghatottan figyelték a hamarosan iskolába menő nagy fiaikat, lányaikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: