2014-02-22 17:08:56• hírek • Czinzel László

Nyílt napot tartott a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont

A Hám Jánosban is bemutatták, mivel várja az előkészítő osztályosokat az oktatási intézmény.

A Hám János Óvodában tartotta az előkészítősöknek szánt nyílt napját a felekezeti iskola - azért itt, mert az előkészítősök is itt tanulnak az iskola és az óvoda között egyfajta hidat képező egy évben.

Ádámkó István iskolaigazgató saját tapasztalatát mesélte el. Az előkészítő osztálytól ő is félt, ahogy Balázs nevű fia. Ezek indításakor ugyanis nagy volt a bizonytalanság, de azóta bebizonyosodott az előkészítő osztályok létjogosultsága.

"Az iskola célkitűzése, hogy a diákja „másokért élő ember" legyen, azaz talentumait ne csak egyéni célok megvalósulására, hanem a társadalom, az emberi közösség jobbá tételére használja, szolgálva ezzel saját maga és mások földi és égi boldogulását. Értsék meg, tiszteljék egymást és dolgozzanak együtt másokkal a közös jó érdekében" - így szól az iskola 2008-ban megfogalmazott küldetésnyilatkozata, és ennek szellemében zajlik az oktatás és a nevelés is a felekezeti iskolában - derült ki az igazgató beszédéből.

Ádámkó kiemelte ugyanakkor azokat a foglalkozásokat, lehetőségeket, amelyekkel az iskolaközpont valamivel többet tud adni más oktatási intézményeknél.

Ezek a nagyszámú iskolán kívüli tevékenységek, amelyek a erdődhegyi Helga Winter házban zajlanak, valamint Szokondon a Szent Ignác lelkigyakorlatos házban. Ezeken a színhelyeken igazi közösségépítő tevékenység folyik, az iskola falain túl. Ádámkó beszélt még a Romániában úttörőnek számító Nóé Bárkája nevelési projektről is, ami túlmutat az átlagos környezettudatos nevelési programokon.

Ezt követően már előkészítő osztályos gyermekek szülei és az előkészítő osztályban tanító pedagógosok osztották meg tapasztalataikat az igazi általános iskolát megelőző iskolai évvel kapcsolatban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: