2013-04-04 18:46:14• hírek • Póti Orsolya

Nyílt napot rendeztek a BBTE pedagógia karán

Nyílt napra került sor április 4-én a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok karán. A rendezvényt a rendhagyó oktatási hét alkalmából szervezték meg az egyetem tanárai és diákjai.

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatán működő Pszichológia és Neveléstudományok karnak tanárai április 4-én, csütörtökön különféle programokkal és előadásokkal várták mindazokat az érdeklődőket, akik betekintést akartak nyerni a kar működésébe. A látogatók - akik többnyire 12. osztályos diákok voltak - arra a kérdésre is választ kaptak, hogy jó pedagógusok lennének-e vagy sem.

A nyílt nap délelőtt 9 óra után vette kezdetét az intézmény Karácsony Sándor termében, ahol Végh Balázs Béla igazgató köszöntötte a résztvevőket. Itt került sor az egyetem bemutatására is, majd a látogatók megtudhatták hogyan zajlanak az egyetemi órák.

Drd. Stark Gabriella a pedagógiai alapismeretek nevű tantárgyba nyújtott betekintést, majd gyermekirodalom óra következett, melynek témája a gyerekköltészet volt, ezután pedig Muhi Sándor beszélt az origami fontosságáról a kézművesség tantárgy keretében.

Rövid szünet után a drámapedagógiával ismerkedhettek meg a diákok dr. Szabó Thalmeiner Noémi által, majd a matematika módszertana nevű tantárgy következett dr. Baranyai Tündével. A matek óra témája a tevékenység-központú matematika volt.

A tantárgy-ízelítők után pályaválasztási tanácsadásra került sor az Apáczai teremben, közben a diákok és a kísérő tanárok elbeszélgethettek az egyetem vezetőivel és pedagógusaival.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: