2009-11-29 17:51:28• hírek • Szatmár.ro

Nyílt nap a piarista nővéreknél

Nagy izgalommal várták a nagykárolyi piarista nővérek rendházában működő gyermekotthon lakói idén is az adventi és karácsonyi kiállítással egybekötött nyílt napokat, amelyek november 28-29-én, hétvégén kerültek megrendezésre.

A nyílt napok során a látogatók idén is megcsodálhatták a bentlakó kislányok művészi igényességgel elkészített adventi és karácsonyi dísztárgyait, amelyek teljesen megtöltötték a rendház folyosóit. A vidám gyermekhangtól csengő otthonban a két nap során egymásnak adták a kilincset a látogatók, akik a mellett, hogy betekintést nyerhettek a gyerekek életébe, a kiállított dísztárgyakat akár meg is vásárolhatták, adományaikkal támogatva a további működést.

Ahogy azt Jutka nővértől megtudtuk, bár a nyílt napok csak egy hétvégén keresztül zajlanak, a készülődés egész éven keresztül tart, a természetes kellékek begyűjtésével azok feldolgozásával. Az utolsó két hétre azonban a várakozás egyre fokozódott a gyerekek körében, akik minden nap, iskola után leültek dísztárgyakat készíteni, hétvégeken pedig a nagyobb gyerekek akár késő estig lelkesen dolgoztak az adventi koszorúkon, színes gyertyadíszeken, angyalkákon. Az ebédlő és a nővérek szobája ilyenkor valóságos műhellyé alakulnak át, ahol a nagyok tanítják a kicsiket arra: hogyan lehet ágakból színes gyöngyökből értékes dísztárgyat készíteni. Ebben segítségükre van Pap Zsolt nagykárolyi virágkötő is, aki szakértelme mellett évről évre alapanyaggal is ellátja a nővéreket, a gyerekeket pedig megtanítja a virágkötés titkaira. Így történhetett meg az is, hogy az egyik bentlakó kislány, a legidősebb Jolánka egy virágkötő kurzust is el tudott nemrég végezni Debrecenben.

Az ötödik alkalommal megtartott nyílt napok minden eddiginél több látogatót vonzottak, akik között sok visszatérő barát is volt, hiszen aki egyszer meglátogatja a nővérek otthonát, megéli az ott tapasztalható felejthetetlen szeretethangulatot is, ami újra és újra visszahív.


Most minden eddiginél több látogatója volt a nővérek otthonának.
A nyílt napok során a látogatók idén is megcsodálhatták a bentlakó kislányok adventi és karácsonyi dísztárgyait


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: