2013-12-09 17:47:44• hírek • Kocsis Zoltán

Nyílt nap kedden a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél

Tizenötödik születésnapját ünnepli december 10-én az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség, ezért valamennyi megyei szervezetnél nyílt napot szerveznek kedden. A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a megyében több mint kétszáz személy esett eddig a tömeges elbocsátások áldozatává.

Marcel Marusca és Simona Dersidan igazgató és aligazgató a nyílt nappal kapcsolatban kiemelte, mindenkit szívesen látnak, aki betekintést szeretne nyerni az ügynökség működésbe, meg szeretné ismerni az ügyvitel mikéntjét vagy egyszerűen meg akarja nézni az igazgatók irodáját.

Nem csak a szatmárnémeti központban, de a nagykárolyi, tasnádi, avasfelsőfalui és turci irodákba is várják az érdeklődőket 10.00 óra után. Egyedül az erdődi iroda lesz zárva, hisz az ott dolgozó egyedüli alkalmazott épp szabadságon van. Egyetlen alkalmazottja van továbbá a turci és az avasfelsőfalui irodának, míg Nagykárolyban és Tasnádon egyaránt ketten dolgoznak - Szatmárnémetiben pedig 22-en.

A sajtótájékoztatón Dersidan megerősítette, hogy az Electrolux „110 körüli alkalmazottat készül elbocsátani". További 115 személy maradt munka nélkül a Román Posta leépítései és az építkezési vállalatok téli uborkaszezonja miatt.

Szatmár megyében november végén 4,32%-os volt a munkanélküliségi ráta, ez alig marad el a 4,34%-os éves átlagtól. A munkanélküli személyek száma 6832 (ebből 2969 a nő), segélyt viszont csak 1779-en kapnak. A jelenleg szabad munkahelyek száma 323, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: