2015-08-21 15:02:38• hírek • Kocsis Zoltán

Nyílt nap és diplomaosztás a poliklinikán

Noha Nicolae Banicioiu és az általa vezetett minisztérium végül visszavonta az arról szóló rendeletét, hogy a romániai kórházaknak nyílt napot kell tartaniuk, Szatmárnémetiben mégsem léptek vissza az eredeti tervtől. Ennek következtében, amint az az eseményen is elhangzott, „országos premierként" péntek délelőtt az Iskolaköz (Gheorghe Lazar) utcai járóbeteg-ellátóban megtartották a nyílt napot.

Paula Mare, a Szatmár Megyei Kórház igazgatója vezette körbe a jelenlévőket, elsősorban amúgy is az egészségügyben dolgozókat illetve különböző intézmények vezetőit.

A szemlét követően a szép számú embersereg visszatért az előtérbe, ahol Marcela Papici kórházmenedzser mondott köszönetet a Szatmár Megyei Kórházban dolgozó 234 orvosnak és közel ezer aszisztensnek és ápolónak áldozatos munkájukért.

Elmondása szerint a poliklinika havonta közel háromezer pácienst lát el. „Ez a nap azért jött létre, mert fontosnak tartjuk megmutatni, hogy az egészségügyi rendszert sújtó nehézségek ellenére igen is vannak pozitív változások a rendszerben", fogalmazott Papici.

A szintén jelen lévő Eugeniu Avram prefektus felhívta a betegek figyelmét, hogy a járóbeteg-ellátó kapuja „nem csak ma, hanem az év minden napján nyitva áll és várja a segítségre szorulókat". Adrian Stef tanácselnök szintén megköszönte a kórház személyzetének a munkáját, felidézve a megyei tanács által a szatmári egészségügyben megvalósított fejlesztéseit valamint azt a közel két és fél évet, amennyit a poliklinika felújítása tartott.

A köszönetnyilvánítások sorát Mircea Govor, a megyei tanács alelnöke folytatta, aki emlékeztetett arra, hogy a kormány nemrég 25%-kal megemelte az egészségügyi alkalmazottak fizetését.

Miközben a poliklinikát ügyes-bajos dolgaikkal, egészségügyi problémáikkal felkereső páciensek láthatóan zavarodottan, kelletlenül keresgélték a rést a tapsoló tömegben, hogy valahogy átjussanak rajta, Papici köszönetet mondott és egy-egy diplomát adott át minden olyan magánszemélynek, cégnek, szervezetnek, akik anyagilag támogatták a poliklinikában működő 19 osztály valamelyikét.

A járóbeteg-ellátó épülete előtt felállított sátorban a szakemberek ingyenes vérnyomás-és vércukorszintméréssel várták az érdeklődőket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: