2014-09-11 17:32:07• hírek • Aggteleki István

Nyílt nap és bemutató a tűzoltóknál a hétvégén

Szeptember 13-án ünneplik a Romániai Tűzoltók Napját. Az idei kétnapos rendezvény keretében lesz nyílt nap, illetve tűzoltási gyakorlatokat is megtekinthetnek az érdeklődők.

1848 szeptember 13-án kivételes bátorságukról tettek tanúbizonyságot a román tűzoltókatonák, amikor hazájuk védelmében saját kérésükre résztvettek a Dealul Spirii-i csatában. A Dealul Spirii-i csatában résztvevő tűzoltók Pavel Zaganescu századossal az élen hősies harcot vívtak a törökökkel szembeni küzdelemben. Az ekkor elesett 166 tűzoltó emlékére nyílvánították szeptember 13-át a Romániai Tűzoltók Napjává.

Ezen jeles nap alkalmából kétnapos rendezvénnyel készülnek a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársai. Pénteken, szeptember 12-én nyílt napot szerveznek 10 és 14 óra között, mely alkalmával bárki betekintést nyerhet a tűzoltók tevékenyésébe, megnézheti a tűzoltóautókat, illetve a tűzoltóság székhelyét.

Szeptember 13-án, szombaton pedig szintén 10 órai kezdettel rövid ünnepség kerül megrendezésre, majd pedig mentési, oltási gyakorlatokat mutatnak be az érdeklődőknek a felügyelőség munkatársai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: