2016-09-06 15:13:40• hírek • Kocsis Zoltán

Nyílt nap a tűzoltóság napján

Rendkívülinek ígérkező felvonulással és parádéval kezdődik majd a tűzoltóság napja Szatmárnémetiben, ezt ígéri legalábbis a készenléti felügyelőség. Azt követően nyílt napok várják mindazokat, akiket érdekel, mit is jelent a tűzoltóság.

A Dealul Spirii-i csata emlékére minden évben szeptember 13-án hajthatunk fejet a tűzoltók áldozatkész munkája előtt tisztelegve. Akkor, 1848. szeptember 13-án ugyanis Pavel Zaganescu kapitány kivezényelte tűzoltóit a törökök elleni harcra.

Idén szeptember 13-án, kedden Szatmárnémetiben a román katona szobránál kezdődik a megemlékezés. Az Árpád (Vasile Lucaciu) utcában nem mindennapi parádéval és felvonulással várják az érdeklődőket. Az igéretek szerint a legmodernebb felszerelések mellett megsimerkedhetünk azokkal az eszközökkel is, amelyeket 1885-ben használtak a tűzoltók.

Ezt követően a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének székhelyén 12.00 és 14.00 óra között tágra nyílnak a kapuk. Minden érdeklődő közelebbről is megszemlélheti azokat az eszközöket és technikákat, amelyeket a szatmári tűzoltóság nap mint nap bevet annak érdekében, hogy szükség esetén életeket menthessen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: