2015-09-11 10:36:19• hírek • Szatmar.ro

Nyílt nap a tűzoltók napján

Szeptember 13-án ünneplik a Romániai Tűzoltók Napját. Az idei kétnapos rendezvény keretében lesz nyílt nap, illetve tűzoltási gyakorlatokat is megtekinthetnek az érdeklődők.

1848. szeptember 13-án kivételes bátorságukról tettek tanúbizonyságot a román tűzoltókatonák, amikor hazájuk védelmében saját kérésükre részt vettek a Dealul Spirii-i csatában. A Dealul Spirii-i csatában harcoló tűzoltók Pavel Zaganescu századossal az élen hősies küzdelmet vívtak a törökökkel szembeni harcban. Az ekkor elesett 166 tűzoltó emlékére nyilvánították szeptember 13-át a Romániai Tűzoltók Napjává.

A román tűzoltók kitűnően helytálltak a román történelem egy másik fordulópontján is, hisz az 1989-es forradalom napjaiban összesen négyszáz tűzesettel küzdöttek meg hősiesen, megmentve ezzel emberéletek sokaságát és értékes javakat.

A Dealul Spiriii-i csata emlékére színes rendezvénnyel készülnek a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársai. Vasárnap, szeptember 13-án nyílt napot szerveznek 12.00 és 16.00 óra között, mely alkalmával bárki betekintést nyerhet a tűzoltók tevékenységébe, megnézheti a tűzoltóautókat, a felszereléseiket, illetve a tűzoltóság székhelyét.

Előtte 10.00 órai kezdettel rövid ünnepség nyitja a napot, majd pedig mentési, oltási gyakorlatokat mutatnak be az érdeklődőknek a felügyelőség munkatársai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: