2010-09-23 15:03:17• hírek • Szatmar.ro

Fellázadtak a törpék

Európa több városában már lázadoztak a törpék, ezúttal viszont Szatmárnémetiben is felütötték fejüket.

Az új központ Coposu sétányán jelentek meg csütörtökön 11 órakor a narancssárga törpék. A szervezők elmondása szerint hosszú út áll mögöttük, hiszen elsőként Lengyelországban léptek színre az 1980-as években, innen kerültek el több országba is. Waldemar „Major" Fydrych volt a szellemi atyja a mozgalomnak, amely a kommunizmust kívánta eképpen kigúnyolni.

Hozzánk Andrea Scherf, a Német Demokrata Fórum kultúrmenedzsere által kerültek.

A járókelők szemmel láthatóan nem értették miről is van szó, azonban a szervezők erre az esetre is gondoltak, ezért román és német nyelvű szórólapokat készítettek. A magyar nyelvű ugyan hiányzott, de akit igazán érdekelt, hogy mit is keresnek városunkban a „vendégek", azok felvilágosítást kaphattak erről.

Holtzberger Andrea, a Sathmarense kulturális egyesület kultúrreferense portálunknak elmondta: „A törpék olyanok, mint az emberek. Rengeteg gondjuk van, azonban ezekre megoldást találnak és végül nevetnek."

A 16 darab narancssárga kertitörpének a kultúrmenedzser elmondása szerint nincs közük az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűséget vesztő Demokrata Liberális Párthoz - mivel eleve narancssárgára voltak festve már az 1980-as években is -, minden esetre érdekes egybeesés, hogy a párt színe megegyezik a törpékével.

Holtzberger elmondása szerint ezekkel a kis szobrocskákkal tulajdonképpen az emberi butaságra, a problémákra, a gondokra szeretnék felhívni a figyelmet, amelyeken túl kell lépni és akárcsak a törpék, nekünk is nevetnünk kell az egészen.


A gyermekek bár nem értették, mit keresnek a főtéren a törpék, ezeket azonban ez nem zavarta.
A gyermekek bár nem értették, mit keresnek a főtéren a törpék, a törpéket ez nem zavarta


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: