2009-06-16 15:10:12• hírek • Gozner Gertrud

Luxuskörülmények között a betegek

Elköltözik és magánkézbe kerül a Szatmár Megyei Kórház dialízis osztálya. Az új helyen a betegek számára sokkal jobbak lesznek a körülmények - tudtuk meg Marilena Micu doktornőtől, a megyei kórház művese részlegének  főorvosától. Az új dialízis központban megduplázódik a dializáló gépek száma, az eddigi 12 helyett 24 fogja ellátni a betegeket, akiket naponta három turnusban tudnak fogadni.

A megyei kórházban csupán két gép marad a nem szállítható, súlyos betegek részére - fejtette ki a szakorvos. A szatmári művese állomáson összesen 120 pácienst tartanak nyilván. Az új dializáló központ megnyitójára július elseje után kerül sor, amint az illető kolozsvári cég megköti a szerződést a betegbiztosító pénztárral.

Az új helyen luxuskörülmények fogadják a betegeket - magyarázta Micu doktornő, ötcsillagos szállodákra jellemző körülmények között történik a páciensek kezelése. A szakember gárda is jobban el fogja tudni látni a munkáját, nem lesz fennakadás a különböző orvosi fogyóeszközök utánpótlásában, nem kell napokat várni amíg kiszállítják azokat, mint az állami egészségügyi intézményekben - tette hozzá az orvos.

A betegek számára ugyanakkor ingyenes oda-vissza szállítást biztosítanak szűk mentőautók helyett kényelmes gépkocsikban. Ezen kívül nem elhanyagolható szempont, hogy az étel, a megyei kórházi konyhájával ellentétben, itt sokkal finomabb lesz - tette hozzá az orvos. Korábban a város a Luceafarul mozi helyén szerette volna működtetni a G.M. Zamfirescu Kultúrházat, mivel annak jelenlegi épületét vissza kell szolgáltatni a tulajdonosának.


Luxuskörülményeket ígérnek a betegeknek az új dialízis központban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: