2009-07-26 15:19:00• hírek • Gozner Gertrud

Nyílt nap a dialízis-központban

Július 26-án, vasárnap nyílt napot tartott leendő betegei számára a Nefromed SM dialízis-központ. Amint korábban tudósítottunk róla, a Szatmár Megyei Kórházban megszűnik a művese-állomás és a feladatait egy kolozsvári cég által működtetett, a volt Luceafarul moziban berendezett gyógyászati központ veszi át.

Az új épületben augusztus elsején fogadják az első betegeket, nekik vasárnap folyamán lehetőségük nyílt megismerkedni az új körülményekkel. Dr. Marilena Micu szakorvos kalauzolta végig a pácienseket az új dialízis központon, és mutatta be az európai szintű felszereltséggel rendelkező művese osztályt.

Két tágas kórterem, összesen 24 dialízis géppel áll a veseelégtelenségben szenvedő betegek rendelkezésére - magyarázta lapunknak a doktornő. Mindegyik ágyhoz külön tévé, mosdókagyló tartozik, a termek mellett pedig modern öltözők és zuhanyzók találhatók. A személyzet számára szintén külön szobák vannak, konyhahelyiség, vizsgáló, raktárhelységek vannak elkülönítve. Minden szempontból jobb körülmények fogadják itt a betegeket - tette hozzá a központ szakorvosa.

 

A művese-központ hivatalos megnyitójára szeptemberben kerül sor, de már augusztus elsejétől fogadja a pácienseket. Szatmár megyében 121 dialízisra szoruló vesebeteget tartanak számon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: