2016-02-28 11:44:22• hírek • Szatmar.ro

Nyílt nap a Refiben

A szatmárnémeti Református Gimnáziumban szombaton fogadták azokat a szülőket, akik a felekezeti iskola előkészítő osztályába szeretnék íratni a gyerekeiket.

Az idei évi nyílt nap mottójául egy Apáczai idézetet választottak a pedagógusok, mely szerint "Ezerszer boldogabb az, aki innen jól csiszolt lelket visz magával".

Az előkészítő osztályosok termében fogadták a vendégeket, hogy a szülők ezáltal is betekintést nyerjenek, hogyan is néz ki egy előkészítősök számára berendezett tanterem. A gyülekezés alatt a gyermekek ismerkedtek az okostáblával, ami osztatlan sikert aratott a kicsik körében. Mekker Melinda tanító néni egy drámajátékkal várta a kíváncsi apróságokat. A játék során Bergengóciába kalauzolta őket. Ott aztán találkoztak a szomorú királynéval, a baját azonban a kicsik jótanácsai segítségével orvosolták.

Míg az egyik teremben a felnőtteknek mutatták be az iskolát, részletezve az intézmény által nyújtott szolgáltatásokat, válaszoltak a felmerülő kérdésekre, egy kisfilmet tekinthettek meg a szülők az elmúlt négy év sikeres és élményteli pillanataiból, egy másik teremben a kicsik egymással ismerkedtek, uzsonnáztak, hiszen a királyné feltarisznyálta őket mindenféle finomsággal. Amint Mekker Melindától, a negyedik osztály tanítónőjétől megtudtuk, iskolájukat főképp azért ajánlják, mert úgy vélik, a felekezeti oktatás egy egészséges védőburkot von a gyerekek köré.

A kötelező tananyag mellett a Refiben napközis tevékenységek is zajlanak. Délután a tanítónők és szaktanárok foglalkoznak a gyerekekkel, akik néptáncot, modern táncot, sakkot, kosárlabdát, kézilabdát, úszást tanulhatnak, vagy részt vehetnek furulyaoktatásban is. A gyerekek számára igény szerint ebédet is biztosítanak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: