2012-02-26 13:41:58• hírek • Póti Orsolya

Nyílt nap a Polgári Védelem Napja alkalmából

Romániában február 28-án ünneplik a Polgári Védelem Napját a polgári védelemmel foglalkozó szervezetek és lakosok. A jeles nap alkalmából a Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége február 28-án nyílt napot rendez székhelyén.

A hagyományokhoz híven a nyílt napot óvodás és iskolás gyerekek számára szervezik, akik betekintést nyerhetnek a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkájába, valamint megtekinthetik a tűzoltók látványos bemutatóit. A felügyelőség munkatársai kedden 10 és 15 óra között várják az érdeklődő diákcsoportokat.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezet ajánlásához csatlakozva, a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségi is fontosnak tartja, hogy minél több gyerek megismerje a felügyelőség tevékenységeit, lássák, hogyan segítenek másokon és betekintést nyerjenek a szakemberek életmentő akcióiba.

A mai polgári védelmi szervezetek, a légvédelmi egységek Európa legtöbb országában, így Romániában is az első világháború után jöttek létre. Hazánkban 1933-ban fogadták el a hatósági légvédelem kiépítésére vonatkozó jogszabályokat; királyi rendelettel hozták létre a polgári védelmet azzal a céllal, hogy védelmet biztosítsanak a lakosságnak az esetleges háborús, de főként légi támadások esetén.

A polgári védelmi szolgálatnak az évtizedek során többször változott a neve, de lényege mindig ugyanaz volt: megszervezni a lakosság védelmét a természeti csapások, katasztrófák, robbanások, gázszivárgások, légi támadások alkalmával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: